REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de balon uçuşları başladı

Pamukkale’de balon uçuşları başladı

Pamukkale’nin turizm potansiyelini arttıracak çalışmalardan birisi olan balon uçuşları başladı. İlk uçuşu Denizli protokolü ve basın mensupları yaptı. Havanın sisli olmasından kaynaklı serbest uçuş yerine bağlama balon uçuşu gerçekleştirildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2017 Cuma, 10:58

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Pamukkale’yi daha güzel hale getirecek çalışma olan balon uçuşları bugün başladı.

Pamukkale’de düzenlenen ilk uçuş törenine Vali Ahmet Altıparmak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, DENTROD Başkanı Gazi Murat Şen, Sağlık Müdürü Şükrü Arpaca, Kapadokya Kaya Balloons İşletme Müdürü Nejat Öksüz ve basın mensupları katıldı.

Balon uçuşu öncesi kurdele kesildi ve iki balon uçuş için hazırlandı. Balonun birine Denizli protokolü bindi, diğerine de gazeteciler. Havanın sisli olması nedeniyle serbest uçuş yerine bağlama uçuş tercih edildi.

İlk kez balona bindiğini belirten Vali Ahmet Altıparmak, “Balon ve Pamukkale ikisini bir arada düşünmek muhteşem bir şey. Pamukkale dünyadaki eşsiz güzelliklerden bir tanesi. Sadece Denizli değil Türkiye ve turizmin bir değeri. Bu güzelliğe balonun da eklenmesinin muhteşem bir görsellik vereceğini düşünüyorum. Pamukkale’de onlarca balonun kalkması ve bir bütünsellik arz etmesi muhteşem bir güzellik oluşturacak. Aynı zamanda balon teknolojisiyle Denizli’deki gençlerimizi tanıştırmış olacağız. Balon turizminde de GEKA’ya da çok teşekkür ederiz kendileri bu uçuşlar için 450 bir lira katkı sağladı” dedi.

Balon uçuşlarının Pamukkale turizmine ciddi katkılar koyacağını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, Pamukkale’nin bundan sonra farklı bir noktaya geleceğini düşündüğünü söyledi.

Pamukkale Üniversitesinde yeni amaçla bölümlerin açılması için çalışmalar yapılacağını ifade eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da, yeni açılacak olan bölümün sivil havacılık konusunda oluşmasını istediklerini belirtti.

Pamukkale’de balon uçuşu yapan ilk firma olan Kapadokya Kaya Balloons İşletmenin Müdürü Nejat Öksüz, Denizli’de de bir şube açmak istediklerini söyledi.

Öksüz, “Açacağımız şubenin ardından Denizli’nin kendi pilotlarının yetişmesini isteriz. Bu çalışmamızda 1, 1.5 yıllık bir zaman alacak. Buraya balon uçuşlarımızı getiririz ve ardından okul kurarak pilotları yetiştirmeye başlayacağız. Bir sonraki aşama ise balonların bakımı, bir balon bakım merkezi tarafından yapılıyor. Oranında bir alt şubesini de buraya kurarak bakımlarını da burada yapmayı düşünüyoruz. Şuanda yüz saati dolan ve arızası olan balonlar buradan Kabodakya’ya gidip tamir ediliyor” dedi.

Yerli turist için fiyatlarda düzenleme yapıldığını ifade eden Öksüz yabancılar için fiyatın 150 Euro olduğunu söyledi.

BALON İLE GEZİ 45 DAKİKA SÜRECEK
Pamukkale’de gelecek zamanlarda 6 firmaya ait 18 balonun havalanacağı belirtilirken, uçuş zamanının 45 dakika olduğu açıklandı. Balon içerisindeki kapasitenin ise 16 ila 18 kişi arasında değiştiği kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı