REKLAMI GEÇ

Denizlili turizmci traverten aydınlatma çalışmasının ‘acilen’ tamamlanmasını istiyor

Denizlili turizmci traverten aydınlatma çalışmasının ‘acilen’ tamamlanmasını istiyor

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, potansiyeli her geçen gün büyüyen Pamukkale’nin örenyeri işletmesini yapan firmanın yarım bıraktığı çalışmayı tamamlamasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2021 Perşembe, 14:05

Uzun süreden bu yana gündemde olan Pamukkale travertenlerinin aydınlatılmasıyla ilgili çalışmalara başlanıp bırakılması Denizlili turizmcinin tepkisini çekti.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale’nin pandemi koşullarına rağmen 8 ayda 800 bin turisti ağırladığını ve büyük bir başarı elde ettiğini belirten Şen, “Bu başarının ardında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Denizli vekillerimizin, Denizli valimizin, Denizli Büyükşehir belediye başkanımız, Pamukkale Belediye Başkanımız, derneğimizin çabaları vardır. Kentimize daha fazla turist çekebilmek için yıllar içinde verdiğimiz mücadeleler, oluşturulmuş olan Denizli ve Pamukkale algısı, tüm pandemi koşullarına rağmen başarıya ulaşmıştır” dedi.

‘İYİLEŞTİRMELER YAPILMALI’
Yazılı açıklamasında Pamukkale ve travertenlerin aydınlatılmasıyla ilgili çalışmanın tamamlanmasını isteyen Şen, süreci ve istekleri de şöyle aktardı:
“Gerek konaklama gün sayısının arttırılabilmesi gerek daha fazla turist girişinin sağlanabilmesi için hem bakanlığımızdan hem de örenyeri işletmecisi SİCPA firmasından talep etmiş olduğumuz iyileştirmeler ve geliştirmeler ise vaktinde hayata geçirilmemiştir.

TALEPLER YAPILSAYDI, TURİST SAYISI ARTARDI
Bu taleplerimiz vaktinde yerine getirilmiş olsaydı yukarıda bahsi edilen rakamların çok daha fazla sayılara ulaşması mümkündü. Zira SİCPA ülke genelinde işletmesini yürüttüğü ören yerleri içinde en büyük gelirlerden biri kentimizden elde etmektedir. Bu bağlamda SİCPA’nın kentimiz için daha fazla yatırım yapması gerekmektedir.

Eğer ki, daha önce de ısrarla talep ettiğimiz Pamukkale’nin gece aydınlatılması, Cehennem kapısı açılışı sezon öncesi SİCPA tarafından tamamlanmış olsaydı ilk 8 ayda 800.000 kişi sayısının, milyon üzerine çıkması kaçınılmazdı.

‘ÇALIŞMALAR BAŞLADI VE DURDU’
Gece aydınlatması işi Pamukkale Hierapolis örenyerinde malzemeleri gelerek başlamış, yaklaşık %10 imalat yapıldıktan sonra SİCPA firması tarafından durdurulmuştur, her ne kadar SİCPA yetkilileri bahsi geçen bu yatırımı tamamlayacaklarını ifade etseler de, zaman vakit kaybetme değil yol alma zamanıdır.

‘POTANSİYELİ KAYBETMEYELİM’
Bakanlığımızın destekleri Denizli turizmi için büyük öneme sahiptir kentimizin turizm potansiyelinin, vakit kaybetmemesi gerekmekte olup bu potansiyelin küçülmesine de rızamız yoktur. Bu nedenle ziyarete hazır Cehennem kapısının ivedilikle ziyarete açılması gerekmektedir.

‘İZİNLER VERİLDİ’
Bakanlıkça ödeneği çıkarılmamış olan, Hierapolis Amfi Tiyatroya çıkan yolun ıslah edilmemiş toz toprak içinde olması, çürümüş ve çökmüş ahşapların değiştirilememiş olması, ziyaretçinin algısında Denizli’nin ayıbı olarak görülmektedir. Bu duruma da gönlümüz razı değildir. Bu konularda Denizli Müze Müdürlüğü imalatla ilgili gerekli izinleri çoktan vermiştir.

Kentimizin yüz akı Pamukkale için bakanlık koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının ve SİCPA firmasının acil olarak yapılması gereken işleri ve yatırımları tamamlaması gerekmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı