REKLAMI GEÇ

Şen Pamukkale zammını eleştirdi

Şen Pamukkale zammını eleştirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Merkezi Müdürlüğü tarafından ülke genelindeki ören yeri ve müze giriş ücretlerine yapılan zammın etkileri sürüyor. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, bu zammı bir süredir beklediklerini belirterek, “Yerli turiste pozitif ayrımcılık yapılmalıydı. Böyle giderse halk Pamukkale’ye küser” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2018 Pazartesi, 10:55

Pamukkale ve Laodikya giriş ücretlerine yapılan astronomik zamlar gündemdeki yerini koruyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Merkezi Müdürlüğü 1 Ekim’den geçerli olmak üzere 35 lira olan Pamukkale giriş ücretini 50 liraya, 10 lira olan Laodikya gezi bedelini de 15 liraya çıkardı.

Halkın tepkisini çeken zamma ilişkin değerlendirme yapan DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, 2018 yılının başından itibaren müze ve ören yerlerine zam yapılmasını beklediklerini, fakat zam yapılırken yerli vatandaşların müze ve ören yerlerini ziyaret etmesini kolaylaştıracak indirimlerin de yapılmasını umduklarını söyledi. Bu indirimler yapılmadan gelen zamların yerli ziyaretçi sayısını ciddi manada olumsuz etkileyeceğini ifade eden Şen, özellikle Pamukkale’ye giriş ücretinin yüksek olmasından dolayı Pamukkale’yi Denizli halkının ziyaret etmesinin neredeyse imkansız hale geldiğini kaydetti.

“YERLİ HALK MÜZE VE ÖREN YERLERİNDEN UZAKLAŞIR”
Pamukkale’yi ziyaret edemeyen yerli vatandaşların müze ve ören yerlerinden uzaklaşacağını, kültürel ve doğal varlıklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için buraların vatandaşların ulaşabileceği bir ücret tarifesi ile yerli vatandaşlara sunulması gerektiğini dile getiren Şen, müze kart uygulamasının vatandaşlara daha iyi tanıtılması gerektiğini vurguladı. 30 Eylül tarihine kadar 50 TL bedelle müze kart alan kişilerin 1 yıl boyunca tüm müze ve ören yerlerine 365 gün ücretsiz girebileceğini belirten Başkan Şen, yurtdışındaki örneklerinde olduğu gibi yerli vatandaşlara ayda bir gün ücretsiz ören yeri ve müzelerin ziyaretinin sağlanmasının da yerli ziyaretçi açısından olumlu olacağını söyledi.

“ZAM KİMİN GELİRİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILDI”
Geçen yıl ihalesi yapılan müze ve ören yerlerinin 9 yıllığına Sicpa isimli yabancı menşeli bir şirkete ihale edildiğini hatırlatan Şen, “Bu şirket 9 yıllığına 3.907.000.000 TL yaklaşık bedelle mayıs ayından itibaren ören yeri ve müzelerin işletimini aldı. Bu süreçte ören yeri ve müzelere bu zammın yapılmasını gerektirecek bir maliyet artışı olmadı. İlgili firmanın ana gideri işçilik ücretleri ve işçilik ücretleri de yılbaşından bu yana değişmedi. Yapılan zamla Sicpa isimli şirkete mi, bakanlık gelirine mi katkı yapacağını merak ediyoruz” dedi.

“PAMUKKALE’NİN GELİŞİMİ İÇİN BİR ŞEY YAPILMADI”
DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, geçmişte Pamukkale’de işletmecilik yapan şirketlerin de burayı işlettikleri süre boyunca Denizli ve Pamukkale turizmini geliştirmek adına bir çalışma yapmadıklarını belirterek, kent merkezindeki esnafa katkı sağlamadıklarını, bundan sonraki dönemde işletmecilerin buradan para kazanıp, hiçbir şekilde bölge turizmine katkı vermeden çalışmalarını istemediklerini kaydetti.

BAKAN’A AÇIK DAVET
DENTUROD Başkanı Şen, 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı ziyaretçi ile Türkiye’de en çok ziyaret edilen ören yeri olan Pamukkale’ye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u davet etti. Şen, “Bakanımızı Denizli’de mutlaka görmek, şehir turizmini geliştirecek önerileri DENTUROD olarak anlatmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı