REKLAMI GEÇ

Dünya çocuklarına nine ilgisi

Dünya çocuklarına nine ilgisi

Denizli’de ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ etkinlikleri kapsamında 6 ülkeden 230 çocuk Pamukkale’ye geldi. Pamukkale’de çocuklarla, çevre köylerde oturan nineler ilgilendi.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2009 Salı, 00:00

Vietnam, Kazakistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Kolombiya ve Njerya’dan gelen çocuklan Denizli’nin ‘Beyaz Cennet’i karşısında adeta büyülendi. Travertenlerin üzerinde kayıp düşen ve çevreyi tanımak isteyen farklı ülkelerdeki çocuklara, çevre köylerde oturan nineler yardımcı oldu. Eşarbı, şalvarı ve elindeki naylon ayakkabısıyla, dünya çocuklarını karşılayan Türk nineleri, kimi zaman çocukları sevip okşarken, kimi zaman da çocukların saç stilleri ve davranışlarıyla yakından ilgilendi. Suya girmekte çekinen Nijeryalı çocuklarla daha çok ilgilenen sorumlu nineler, çocukların başına bir şey gelmemesi için bir an olsun bile onların yanlarından ayrılmadı. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Türkiye’de ve özellikle Pamukkale’de Türk çocuklarıyla birlikte olmaktan mutlu olduklarını kaydeden çocuklar, Pamukkale’nin beyazlığına da hayran kaldılar.

TRT’nin organize ettiği gezide Clossae Otel’de yenilen yemeğin ardından, Pamukkale Hierapolis Antik Tiyatrosu’na gelen çocuklar, ülkelerine ait gösteriler sundu. Çocukların gösterileri izlerken, tuvalete gitmek istemeleri ancak Antik Tiyatro’da tuvalet bulunmaması tepkilere neden oldu. Yüzlerce çocuğu tuvalet için yaklaşık < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />500 metre ötedeki Termal Havuz Tesisleri’ne götürmek zorunda kalan ülke temsilcileri ve rehberler, bunun bir işkence olduğunu ve en azından böyle büyük bir organizasyonda, seyyar bir tuvaletin bulunması gerektiğini söylediler. İşte dünyaya mal olan tuvalet krizi de protokole kadar yansıdı. Yetkililer, tuvaletin yasak olduğunu söylese de derdini kimseye anlatamadı. Yaklaşık 40 metrelik yüksek merdiveni yürüyerek, ardından 500 metre yol kat ederek tuvalet ihtiyacını karşılayabilen çocuklar için bu durum işkence oldu. Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, “Bu çocukları ağırlamaktan onur duyuyoruz. Biz Denizli olarak ilk defa dünya çocuklarına kapımızı açtık. Yurdumuzu da buradan bir nevi tanıtmış olduk” dedi. Daha sonra ünlü Rock sanatçısı Emre Aydın bir konser verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı