REKLAMI GEÇ

Kurul Başkanı Şimşek istifa etti

Kurul Başkanı Şimşek istifa etti

Yaklaşık 2 yıldır Aydın Tabii Varlıklarını Koruma Kurulu başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Celal Şimşek, geçtiğimiz günlerde kurul başkanlığı görevinden istifa etti. Şimşek yorum yapmadı.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2008 Pazartesi, 00:00

Aydın Tabii Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Celal Şimşek geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde görevinden istifa etti. Yaklaşık 2 yıldır, kurulda başkanlık görevini yürüten Şimşek’in ani istifası, akılara kurul tarafından baskı yapıldığını getirdi. Şok istifa hakkında açıklamada bulunmayan Prof. Dr. Celal Şimşek, aldığı bu kararı ise istifasından 2 hafta sonra basın mensuplarıyla yaptığı konuşmada açıkladı. Ağzından kuruldan istifa ettiğini kaçıran Şimşek, gazetecilerin ‘Neden istifa ettiniz’ sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Laodikya Kazı Heyeti Başkanlığı’nı da yürüten Celal Şimşek’in istifasıyla ilgili bir iddia da Şimşek’in istifasının arkasında İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu’nun olduğu yönünde. Şimşek’in, Pamukkale’de yapılan çevre düzenlemeleri çalışmalarına sürekli eleştirilerde bulunması ve yapılan çalışmaların doğal dokuya zarar verdiğini söylemesi nedeniyle, İl Özel İdaresi ile ters düştüğü öne sürülüyor. Celal Şimşek’in bu yöndeki açıklamalarına ve kurul kararlarına tepki gösteren İl Özel İdaresi’nin kazı sezonu sonunda Laodikya’ya ayrılacak olan ödeneği geç vermesi ise Kurul Başkanı Celal Şimşek ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu arasındaki sorunu gözler önüne sermişti.

Kurulun yeni başkanının ise Celal Şimşek ve diğer kurul üyeleri ile yapılacak toplantıda belirleneceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı