REKLAMI GEÇ

Mimarlardan, Pamukkale için öneri

Mimarlardan, Pamukkale için öneri

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ne üye 4 mimar, Hierapolis için bir proje hazırladı. Odanın da destek verdiği proje, antik havuz ve çevresi merkez alınarak, insanların antik kenti bir müze olarak algılamasını sağlamayı hedefliyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2008 Cumartesi, 00:00

Vali Yavuz Erkmen’e ‘Hierapolis Tarihi Yaşam Merkezi’ başlıklı proje çalışmalarını anlattıkları bir sunum gerçekleştirdi. Projeyi hazırlayan mimarların ve diğer bazı oda üyelerinin de hazır bulunduğu sunumda, bölgenin geleceği ve hangi konular üzerinde durulması gerektiği hakkında fikir alış verişi ve bilgi paylaşımı yapıldı.

‘Hierapolis, açık hava

müzesi olarak algılanmalı’

Hierapolis’in tarihsel gelişiminin anlatılması ile başlayan sunumda Denizli Mimarlar Odası Başkanı İbrahim Şenel, “Denizli Mimarlar Odası olarak biz projenin gerçekleştiricisi değiliz. Yalnızca projeyi yapan 4 mimar arkadaşımız ile Valilik arasındaki koordinasyon görevini üstlendik. Bu görevi üstlenmemizin temel nedeni her şey bittikten sonra eleştirel yorumlar yapan bir meslek örgütü konumuna düşmemek ve taşın altına elimizi koymak sureti ile çalışmalara kalıcı bir destek verebilmektir. Biz Hierapolis Antik Kenti’nin bir bütün olarak bir açık hava müzesi olarak algılanmasını istiyoruz. Son dönemde bu yaklaşım yavaş da olsa oluşmaya başladı. Antik havuz ve çevresi merkez alınarak insanların burayı bir müze olarak algılamasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

‘Hem sağlık turizmini hem de

tarihi öne çıkarmalıyız’

Vali Yavuz Erkmen sivil toplum kuruluşu olarak böyle bir gayret içinde oldukları için Denizli Mimarlar Odası adına Başkan İbrahim Şenel’e çok teşekkür etti. Vali Yavuz Erkmen, “Biz de Valilik olarak bütün Dünya’nın gözbebeği haline gelen ve Denizlimiz için çok büyük bir öneme sahip bu tarihi ve turistik bölge için en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Burada en çok dikkat etmemiz gereken nokta, bölgeye gelen turist sayısında bir azalmaya mahal vermeden, hem tarihi yapıyı ön plana çıkaracak hem de sağlık boyutunu içine alacak bir yapıya kavuşturmamızdır” dedi.

‘Antik havuz için geliyorlar’

Turizm ve tur şirketleri ile yaptıkları görüşmelerde, 2 konunun ön plana çıktığını belirten Vali Erkmen, “Birincisi, buraya turistlerin Antik Havuz’u kullanmak amacıyla geldikleri ve eğer Antik Havuz devreden çıkarsa turist sayısı yüzde 75 azalacaktır. İkincisi ise, Karahayıt-Pamukkale bölgesine gelen turistlerin konaklama sürelerini arttırmak. Bu bağlamda sağlık turizmi kapsamında bölgede bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek Kür ve Sağlık Merkezi eksikliğinin giderilmesi gerekmektedir. Bununla ilgili çalışmaları Üniversitemiz, Karahayıt Belediyemiz ve bölgedeki termal otel sahipleri ile başlattık. Bu sebeple sağlık turizmini, travertenleri, antik havuz ve kenti birlikte düşünmek zorundayız. Biz yaptığımız çalışmalar ile buraya gelen turist sayısında bir azalmaya sebep olmamalıyız. Yalnızca traverten ve havuza odaklanırsak Antik Kent ve sağlık turizminden uzaklaşmış oluruz. Her durumda Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin etkinliğini birlikte düşünmek zorundayız” diye konuştu.

               

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı