REKLAMI GEÇ

Pamukkale Türkiye 2’ncisi oldu

Pamukkale Türkiye 2’ncisi oldu

Denizli’de travertenleri ve antik kenti Hierapolis ile ünlü Pamukkale, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre 2011 yılı Ören yeri ziyaretçi sayısı bakımında İzmir’deki Efes Antik Kenti’nin ardından 2’nci oldu.

/ DENİZLİHABER / 24 Şubat 2012 Cuma, 14:58

Geçen yıl içinde İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki Efes Antik Kenti’ni 1 milyon 999 bin 959 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Pamukkale ve Hierapolis’i ziyaret eden ziyaretçi sayısı 1 milyon 713 bin 695 oldu.

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, il özel idaresi olarak Pamukkale’de daha çok yerli ve yabancı turist ağırlamak için tanıtım atağı içinde olduklarını söyledi.

Gürlesin, 2 yıl içinde ziyaretçi sayısı bakımından Pamukkale’nin, Efes’i geçmesini hedeflediklerini belirtti. Gürlesin, “2012 yılı sonu itibariyle 2 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlamak istiyoruz. Kurum olarak Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti’nde yeni turizm sezonu hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Antik havuz çevresindeki deforme olan ahşap ve mermer kaplamalar değiştirildi. Pamukkale’deki su kanalları temizlendi. Pamukkale’nin doğal güzelliklerini sanatsal fotoğraflarla gözler önüne seren bin adet tanıtım kitapçığı bastırıldı. Ayrıca ziyaretçi getiren turizm acentelerine ve ilgili kurumlara Pamukkale’nin en güzel fotoğraflarının yer aldığı 2012 yılı takvimi bastırıldı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı