REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de yıkım sürüyor

Pamukkale’de yıkım sürüyor

Pamukkale’deki Antik Havuz etrafında bulunan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Vali Yavuz Erkmen, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2008 Salı, 01:00

Pamukkale Antik Havuz çevresinde bulunan ve daha önce restoran olarak kullanılan binanın yıkım çalışmaları devam ediyor. Vali Yavuz Erkmen, bölgede incelemelerde bulunarak, yıkım ve çevre düzenleme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. İnceleme gezisine ayrıca, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu ve Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallıo da katıldı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Vali Erkmen, ilk olarak Pamukkale İşletme Birimi Yönetim Binası’nda incelemelerde bulundu. Daha sonra, aynı binada bulunan Özel Çevre Kurumu’nun (ÖÇK) hizmet birimlerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurumun binasında da incelemelerde bulunan Vali Erkmen, daha sonra yıkımı devam eden Antik Havuz çevresindeki binalarda da incelemelerde bulundu.

Yıkım çalışmaları sürdürülen eski restoran binası, 1985 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu kararıyla yapıldı. Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde kaldırılması gündeme gelen restoran binası, yürütülen yıkım çalışmasıyla tamamen tarihe karışıyor. Antik havuz çevresinde kalan soyunma kabinleri, tuvaletler ve oturma bölümleri ise gelen ziyaretçilere hizmet vermesi için şimdilik kalıyor. Antik Havuz çevresi ile ilgili hazırlanmakta olan proje Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ve Özel Çevre Koruma Kurulu tarafından onaylandıktan sonra, Antik Havuz çevresinde kalan bu son yapılar da yıkılacak.

Yürütülen yıkım çalışmaları ile ilgili olarak Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallıo, Vali Yavuz Erkmen’e bilgi verdi. Vali Erkmen, yıkım çalışmaları sürdürülen yerin haricinde fay kırıklarının bulunduğu ve termal suların çıktığı alanlarda da incelemelerde bulundu.

                           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı