REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye giriş ücreti darbesi

Pamukkale’ye giriş ücreti darbesi

Ören yeri giriş ücretlerine yapılan yüzde 100’lük zam sonrası, Antalya merkezli turlar, programlarından Pamukkale’yi çıkardı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Faik Pişkin, zam kararını zamansız bulduğunu belirterek, bu kararın Denizli turizmine büyük darbe vuracağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2008 Cumartesi, 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ören yeri giriş ücretlerine zam yaptı. Pamukkale Ören Yeri’ne giriş ücreti 10 YTL’den 20 YTL’ye yükseldi. 2008 kışında, 5 YTL olan Pamukkale giriş ücreti, Mayıs ayında ani bir kararla 10 YTL’ye yükseltilmişti. Giriş bedeli, son yapılan zamla, yüzde birkaç ay içerisinde yüzde 200 artmış oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın son aldığı zam kararı, 1 Ağustos’tan itibaren Denizli’de uygulanmaya başladı.

Pamukkale Ören Yeri giriş ücretinin 10 YTL’den 20 YTL’ye çıkarılması kararı sonrası, Antalya merkezli acenteler, Pamukkale’yi tur programından çıkardı. Acenteler paket fiyatlarını aylar öncesinden yurt dışına bildirdiklerinden, ani fiyat artışlarını maliyetlerine yansıtamıyorlar. Acenteler, mazot fiyatlarına gelen zamma rağmen, meydana çıkan fiyat farkını müşterilerine yansıtmadan turlarını gerçekleştirmeye çalışırken, bir yandan Euro’nun değer kaybı ile meydana gelen zarar, bir yandan aniden artan ören yeri, park yeri ve konaklama fiyatları üzerine, zararı minimumda tutmak için Pamukkale turunu sunmamaya karar verdiler.

Zamansız zam

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Faik Pişkin, tam da turizm sezonu ortasında bu zammın yapılmasının çok yersiz ve zamansız olduğunu söyledi. Zammın, herhangi bir sebebe dayandırılmamasını da eleştiren Pişkin, “Ören yerinin, elektrik, doğal gaz zammıyla ilgisi yok. İşçi ücretlerine de herhangi bir zam yapılmadı. Pamukkale’de yapılan yeni bir düzenleme de yok. Yetkililerden zam sebebi hakkında herhangi bir açıklama da gelmedi. Sezon ortasında zam yapılması turizmi olumsuz etkileyecek. Zam yapılacaksa, “1 Ocak 2009’dan itibaren yapılacak” denmeli ve karar daha önceden bildirilmeliydi. Bu durumda doğal olarak tur operatörleri zor durumda kaldı” dedi.

‘Ören yeri zammı, tuz biber oldu’

Turizm sektörünün, elektrik ve doğal gaza gelen zamlardan zaten olumsuz etkilendiğini belirten Pişkin, ören yerleri giriş ücretine zam yapılmasının da tüm bu olumsuzlukların üzerine tuz biber ektiğini söyledi. Denizli’ye gelen turistlerin, genellikle Antalya merkezli turlar ile geldiklerini ifade eden Pişkin, “Pamukkale’ye eskisi gibi gruplar da gelmiyor zaten. Gelen 5 kişiden de ancak 1 tanesi konaklıyordu. Şimdi artık Antalya merkezli gruplar da kesilince, gerisini siz düşünün” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ise ören yeri giriş ücretine yapılan zammın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararı olduğunu ve bu kararı uygulamak zorunda olduklarını söyledi.

Yorumlar

hüseyin inci   -  Bağlantı 24 Ağustos 2012, 11:31

bayramda gezelimdiye çıktık antalyadan pamukkaleye 20kişi geldik bide ne gördük 20ytl girmedik çok ayıp resmen soygunculuk

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı