REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye turist akını

Pamukkale’ye turist akını

Pamukkale’yi yılın ilk dört ayında 320 bin 174 turist ziyaret etti

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2012 Çarşamba, 16:52

Pamukkale’ye son bir ayda 138 bin turist ziyaret etti. Yılın ilk dört ayında ise bu rakam 320 bin 174 oldu. Pamukkale’ye gelen yabancı turist sayısı 248 bin 230 olurken UNESCO miras listesindeki beyaz cenneti görmeye gelen yerli turist sayısı yılın ilk dört ayında 71 bin 944 oldu.

Vali Abdülkadir Demir Denizli’nin turizmde parlayan bir yıldız haline geldiğini belirterek her geçen gün potansiyelin arttığını söyledi.

Vali Demir, “Denizli’de turizm Pamukkale merkez olmak üzere çok sayıda aktivitenin yapılabileceği ve antik kentlerin yer aldığı bir turizm kenti pozisyonunda. 19 antik şehir var, bunların içerisinde özellikle Pamukkale’deki Hierapolis, çok yakınındaki Laodikya, Tripolis, Tabae antik kentleri ve bunlar gibi çok sayıda antik kent ile diğer tarihi eserler var. 4 termal turizm bölgesi ilan edilen yer var. Bunların imar çalışmaları devam ediyor. Bozdağ Kayak Merkezi için turizm bölgesi ilan edilmek üzere çalışmalar son noktaya geldi. Denizli, uzun vadede özellikle turizm anlamında çok büyük yatırımcıların geleceği bölgedir. Bunları bir araya getirip birleştirdiğimizde büyük bir potansiyele sahip olduğumuz görülmektedir. Kentin yatak sayısını çok kısa sürede ikiye katlayabilir ve Türkiye’ye örnek bir model geliştirebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı