REKLAMI GEÇ

Seyahat acentelerine indirimli bilet

Seyahat acentelerine indirimli bilet

Vali Yavuz Erkmen, Pamukkale Ören Yeri giriş ücretleri ile ilgili çıkan haberlerin ardından yaptığı açıklamada, tur operatörlerine 500 bin adet indirimli bilet sağlandığını ayrıca, tur operatörlerinin ‘Pamukkale’yi turlardan çıkarıyoruz’ söylemlerinin de gerçeği yansıtmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2008 Cuma, 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, tüm müze ve ören yeri giriş ücretlerini 1 Ağustos itibariyle artırması ve buna tur operatörlerinin özellikle ‘Pamukkale’yi tur programından çıkarıyoruz’ diyerek tepki göstermesi sonrası Vali Erkmen bir açıklama yaptı. Erkmen açıklamasında, konuyla ilgi çıkan haberler ve kendilerine yapılan müracaatlar sonrası böyle bir açıklama yapma gereği hissettiğini söyledi.

Açıklamasında, ören yerleri ve müze giriş ücretlerinin artırılmasının yerli turistlere bir etkisi olmadığını vurgulayan Vali Erkmen, “17 yaş altı ve 65 yaş üzeri yerli vatandaşlarımızdan ören yeri ve müze girişlerinde herhangi bir ücret talep edilmemekte, diğer vatandaşlarımızın ise Pamukkale Ören yeri kuzey ve güney kapıdan 20 YTL karşılığında alabilecekleri Müze Kart sayesinde bir yıl boyunca tüm ören yerlerine ücretsiz girişleri sağlanmaktadır. Ayrıca; öğretmen ve öğrenciler Müze Kartı yüzde 50 indirimli olarak yani 10 YTL karşılığında alabilmektedirler” dedi.

Acentelere indirimli bilet

Giriş ücretlerinin arttırılmasından hemen sonra, TURSAB’a indirimli bilet talep edip etmediklerini sorduklarını belirten Vali Erkmen, “TURSAB’ın 500 bin adet indirimli bilet talep etmesi üzerine, konu Bakanlığa iletilmiş ve 12.08.2008 tarihli Kültür ve Turizm Bakanlığı yazısı ile talep uygun görülmüştür. Bakanlığın TURSAB ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde 10 YTL karşılığında TURSAB’a Pamukkale Örenyeri giriş biletleri teslim edilecek olup, seyahat acentelerinin ihtiyaçlarını TURSAB’dan temin etmeleri gerekmektedir” dedi.

Konuyla ilgili çıkan haberler ve kendilerine gelen bazı elektronik postalarda, İl Özel İdaresi’ni itham eden yazıların yer aldığını ve bunları üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Vali Erkmen, “Tamamen İl Özel İdaresi’nin bilgisi dışında ve Bakanlığın aldığı karar uyarınca ilimizdeki ören yerlerinde yeni giriş ücretleri uygulanmaya başlanmıştır. Diğer ören yerlerini gündeme getirmeyip sadece Pamukkale gündemde tutulmak suretiyle “Pamukkale’yi tur programlarının çıkartıyoruz” gibi değerlendirmeler bizleri üzmüştür” dedi.

‘Turist sayısında azalma değil artış var’

Pamukkale’nin tur programlarından çıkarıldığına ilişkin beyanatların ve haberlerin de gerçeği yansıtmadığını belirten Vali Erkmen, “Giriş ücretlerinin artışından önceki 12 günlük periyotta yani 20-31 Temmuz 2008 tarihleri arasında örenyerini ziyaret eden yabancı turist sayısı 57 bin 324 iken, giriş ücretlerinin artışından sonraki 12 günlük periyotta, yani 01-12 Ağustos 2008 tarihleri arasındaki yabancı turist sayısı 66 bin 213 olarak gerçekleşmiştir. Dolayısıyla gelen ziyaretçi sayısında azalma değil 8.889 (yüzde 16 oranında) kişilik bir artış söz konusudur” diye konuştu.

Vali Erkmen, seyahat acentelerinin indirimli bilet uygulaması ile ilgili Denizli İl Özel İdaresi’ni değil TURSAB’ı muhatap almaları ve indirimli giriş biletlerini bu şekilde temin etmeleri gerektiğini de söyledi. Vali Erkmen, “Denizli İl Özel İdaresi’nin bu ören yerinin işletilmesinden kar yapmak gibi amacı olmayıp, elde edilen gelirlerin tamamının Pamukkale’ye geri dönüşümü sağlanmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı