REKLAMI GEÇ

Taktım bu Pamukkale’ye

Taktım bu Pamukkale’ye

Vali Abdulkadir Demir, Pamukkale konusunda kararlı. Beyaz cennetin adına yakışır bir turizm merkezi haline gelmesi konusunda, tüm kesimleri dinliyor. Yakında bu konuda çok önemli adımların atılacağını Denizlihaber’e verdiği özel demecinde söyleyen Demir, “Taktım bu Pamukkale’ye” diye konuştu..

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2012 Çarşamba, 17:38

Göreve geldiği günden bu yana özellikle Pamukkale’ye yakın ilgi gösteren, Pamukkale ile ilgili kim varsa görüşen, son olarak tur rehberlerini de dinleyen Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Pamukkale ile ilgili denizlihaber’e önemli açıklamalarda bulundu. Demir, zamanında Pamukkale için çok güzel şeyler yapıldığının altını çizerek, “Şimdiye kadar yapılanları göz ardı etmiyoruz. Ancak, daha güzel bir yapılanma ile Pamukkale’nin eski şaşalı günlerine dönecek. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Çalışmalara başladık” dedi.

PAMUKKALE HER YERİYLE CANLANACAK
2012 yılında daha başarılı çalışmalar yapmak için çaba sarf edeceklerini de söyleyen Vali Demir, amaçlarının tüm turizm camiası ile bundan sonra daha sık görüşerek, Denizli’ye gelen insanların mutlu olarak dönmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Vali Demir, doğal yapının korunarak yapılacak değerlendirmelerin ardından kendilerine aktarılan sıkıntıların giderilebileceğini de sözlerine eklerken, “Pamukkale’de Kuzey Kapısı ve yol ulaşım çalışmaları başta olmak üzere birçok değişime gidiyoruz. Hierapolis antik kenti büyük önem taşıyor. Kazı çalışmalarını Laodikya antik kentindeki kazı sistemine çevirmeyi planlıyoruz. Kazı çalışmaları hızlanacak. Kazı alanında 5 yerde bir yıl içinde dönüşüm yapılabilecek bölge var. Para sıkıntımız yok. Antik tiyatroda da çeşitli aktiviteler yapmayı planlıyoruz. Tiyatroyu da canlandıracağız” dedi.

PAMUKKALE BİZİM ÖNCELİĞİMİZ
denizlihaber’in sorularını da yanıtlayan Vali Demir, “Geldiğiniz günden bu yana Pamukkale’ye özel bir ilgi gösteriyorsunuz. Pamukkale’yi anlamaya ve çözmeye çalışıyorsunuz. Pamukkale ile ilgili olan herkesi her kesimi dinlemeye çalışıyorsunuz. Pamukkale’ye takmış durumdasınız diyebilirmiyiz” şeklindeki soruya ise Demir, “Evet Pamukkale’yi kafama takmış durumdayım. İlin bir çok sorunu var. Ancak, Pamukkale bizim önceliklerimiz arasında. Böylesine bir değeri korumanın yanı sıra geliştirmek, oradaki cazibeyi arttırmak için ben ve ekibim ne gerekiyorsa yapacak” diye konuştu.

PAMUKKALE’DE İNCELEME YAPACAĞIZ
Vali Demir denizlihaber’e yaptığı açıklamaların sonunda geçen hafta Bozdağ’a yapılan inceleme gezisi gibi bir gezi planladıklarını belirterek “Basın mensuplarımız ve ilimizin kurmayları ile birlikte gelecek hafta aynı Bozdağ’a yaptığmız gibi bir gezi planlıyoruz. O gezide de şimdiye kadar ne yaptık ne yapacağız? kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı