REKLAMI GEÇ

Türk Yıldızları Pamukkale’de şov yaptı

Türk Yıldızları Pamukkale’de şov yaptı

Türk Yıldızları’nın beyaz cennet Pamukkale’deki gösterisi nefes kesti. 10 yıl aradan sonra tekrar cennet üzerinde gösteri yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın seçkin pilotlarının gösterisi on binlerce Denizlili tarafından izlendi. Denizlililerin gösteri için Pamukkale’ye akın etmesi hem öncesi ve sonrasında uzun araç kuyruklarına yol açtı.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2012 Pazartesi, 11:46

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Türk Yıldızları hafta sonunda onbinlerce vatandaşa unutulmaz anlar yaşattı. Denizli Valiliği’nin organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte 7 uçaktan oluşan Türk Yıldızları ekibi, Pamukkale’de gösteri yaptı. Gösteriyi izlemek isteyen onbinlerce vatandaş sabah saatlerinden itibaren Pamukkale’ye akın edince kilometrelerce kuyruk oluştu.

Denizli-Pamukkale arasındaki 25 kilometrelik yolu bir saatten fazla bir sürede aşan vatandaşlar olurken, polis tüm kavşaklarda güvenlik önlemlerini alıp trafiğin akması için çalışma yaptı.

Yoğunluktan dolayı trafik ekipleri araçlarla anons yapıp sürücüleri uyarırken, Pamukkale’ye ulaşanlar travertenlere çıkıp gösteriyi bekledi. Öğle saatlerinde Milas-Bodrum Havaalanı’ndan havalanan Türk Yıldızları beyaz cennet Pamukkale’nin üzerinde gösterileriyle nefes kesti. Akrobasi hareketleriyle kendilerini izleyen onbinlere unutulmaz bir hafta sonu yaşatan Türk Yıldızları’nın gösterisini vatandaşlar dakikalarca alkışladı. Yaklaşık 20 dakika süren gösterinin ardından Türk Yıldızları yeniden Milas-Bodrum Havaalanına giderken, vatandaşlar Pamukkale’den ayrılabilmek için yine zor anlar yaşadı. Pamukkale-Denizli istikametinde yine kilometrelerce uzunlukta araç konvoyu oluşurken, bazı vatandaşlar köy yollarına saparak Denizli’ye ulaşmaya çalıştı.

Vatandaşlar Türk Yıldızları’nın gösterisinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türk Hava Kuvvetleri ve milletin gözbebeği olan Türk Yıldızları’nın 7 uçağı ile Pamukkale’de akrobatik gösteriler yaptığını belirterek, “Bu gösteri Denizli’nin her noktasında izlenebildi. Daha önce bu sadece bir defa yapılmış ve uzun yıllardır böyle bir aktivite yapılmamış. Biz bu gösterinin Pamukkale’de yapılmasını uygun gördük. Bu gösterdi ki, Pamukkale ile Denizli’nin arasında ciddi bir kopukluk var. Biz şuna inanıyoruz. Eğer bir kentin değerine o kentte yaşayanlar sahip çıkamıyorsa orada bir yanlışlık vardır. Ve bu sıkıntıyı çözmek zorundadır. Bu gösteri bir vesile oldu ve herkes için bir anlam ifade etti. Biz yöneticiler olarak, bu işin çaresini bulup zaman zaman bu şehrin insanlarını Pamukkale’ye getirecek formülleri bulmak zorundayız” dedi. Pamukkale’nin dünyada bir tane olduğunu ve UNESCO’nun dünya miras listesinde bulunduğunu belirten Vali Demir, “Hem doğal, hem arkeolojik çok önemli bir değer. Türk Silahlı Kuvvetleri ve halkımız bütün unsurlarıyla burada bir araya geldi. Bizim en çok ihtiyacımız olan şey ortak düşünebilmek ve ortak hareket edebilmek. Tek yürek olarak çarpabilmek. Bunu başarabildiğimiz zaman bizim yapamayacağımız bir şey yok. Bugün bu gösteri bunu gösterdi. İnsanların destek verdiği her şeyde başarı vardır” dedi.

Yorumlar

asiye   -  Bağlantı 25 Nisan 2013, 19:59

arkadaşım sen iyimisin be adalet parkının neresinde yapılacak… kadar yer lan orası

denizli   -  Bağlantı 27 Nisan 2012, 15:41

Pamukkale gibi şahane bir yere geliyorsunuz sağınıza solunuza karşınıza bakıyorsunuz muhteşem bir pamukkale manzarası tam karşınızdaki dağların üstünde hala karlar gözüküyor muhteşem bir görüntü bence, tabiki de gökyüzüne baktığınızda türk yıldızlarının harika gösterisi.Yukarı çıktığımızda yola bakıyorum karşımda bir sürü insan pamukkaleye çıkıyor bir insan seli adeta bundan daha güzel ne olabilirki.yukarıya çıkarken dikkat ettinizmi bilmiyorum ama yanından geçtiğiniz her çocuğun yüzünde bir gülümseme mutluluk sevinç var bence bu gösterinin en güzel yanıydı. Hatta o gün ailemle şöyle bir konuşma geçmişti bu gün burada 100 çocuğa büyüdüğün zaman ne olmayı düşünüyorsun şeklinde bir soru yöneltsek çoğu pilot olmayı isterim derdi bence. sayın maide asiltürk’ün yazmış olduğu yorumu beğendim ama katılmıyorum, sanırım yeterli önlemler alınırsa maide asiltürk gibi düşünenlerin bu gibi gösterilerin her zaman pamukkalede yapılması fikrine olumlu yaklaşacaklarını düşünüyorum. Bence bu tür gösteriler her zaman pamukkalede yapılmalı tabiki mümkünsede ücretsiz olmalı bence denizlide adalet parkında yapılsaydı bu gösteri bencebu kadar güzel olmazdı tabiki herkesin kendine göre bir düşüncesi var tabiki herkesin düşüncesine de saygılı olmak gerekir.Bence gösterinin bir olumsuz yanı vardı oda denizli – pamukkale yolunun iki şerit olduğundan dolayı trafiğin sıkışmasıydı ama bildiğim kadarıylada yol genişletme çalışmaları yapılıyor umarım en kısa sürede biter ve ileride yapılacak olan bu tip gösterilerde denizli halkım bu sıkıntıyı yaşamaz. Bu gösteride emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ufuk Alagöz   -  Bağlantı 23 Nisan 2012, 23:20

Gösterinin Pamukkale’de yapılması ulaşım açısından büyük hataydı. Gösteri için en uygun yer Adalet Parkı üzeridir. Her yönden ulaşım kolay. Pamukkale’de izleyenlerin çok daha fazlası izleyebilirdi. Pamukkale’ye sadece arabası olanlar ve otobüslere bedava binebilenler gelebildi ve ayrıca uzun mesafe (yaşlı ve çocuklar açısından) yürümek zorunda kaldı. Gösteriye gelenler travertenlere çıktı ve zarar verdi. Organizasyon açısından büyük fiyaskodur bence.

tarık   -  Bağlantı 23 Nisan 2012, 19:33

sayın Maide ASİLTÜRK;dünkü gösteriyi izleyenler arasındaydım, o bölgeyi hiçkimse hoyratça kullanıp,kirletmedi.üstelik bu memleketin insanı olupta pamukkaleye çeşitli sebeplerden gidememiş vatandaşlarımız için iyi bir fırsat oldu.Teşekkür ederiz hassasiyetlerinden dolayı denizli valiliği ve belediye başkanlığına.

maide asiltürk   -  Bağlantı 23 Nisan 2012, 17:18

Önceden de söylediğim gibi kültür mirasımızın azami hassasiyet gösterilerek korunması gerekir.Türk yıldızlarının harikulade gösterisi uygun başka yerlerde yapılabilir;hatta şehrin tamamının üzerinde mümkünse yapılabilir,ama kesinlikle ücretsiz giriş ve bedava ulaşımla Pamukkale’de olmamalıdır.Yıllardan beri uygulanan koruyucu planlarla ancak kendine gelebilen nadide varlığımıza böyle muamele edilmemelidir.Burası hoyratça dolaşılacak,piknik yapılacak bir yer değil sonsuza kadar özenle korunması gereken kültürel bir mirastır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı