REKLAMI GEÇ

UGP Pamukkale’de toplandı

UGP Pamukkale’de toplandı

Ulusal Gençlik Parlamentosu, Denizli Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde, Pamukkale’de toplandı.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2009 Cumartesi, 00:00

Ulusal Gençlik Parlamentosu Koordinasyon Toplantısı, 3-4-5 Nisan’da, Denizli Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde, Pamukkale Grand Sevgi Otel’de gerçekleştiriliyor. Çalışmalarına dün başlayan parlamento, yarın da çalışmalarını sürdürecek.

3 Nisan 2009 Cuma günü Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin genel kurulu, Denizli Belediye Sanat Merkezi’nde yapıldı. Üniversite öğrenci toplulukları temsilcileri, lise temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum temsilcileri, üniversite öğrenci konseyi temsilcileri ve sürekli çalışma gruplarının temsilcileri, genel kurula katılarak Denizli Gençlik Meclisi’nin yeni yürütme kurulunu seçti. Aynı gün, Karaman Mahallesi’nde, Habitat Bilişim Akademisi’nin açılışı yapıldı.

4 Nisan 2009 Cumartesi günü de Pamukkale Grand Sevgi Otel’de Gençlik Parlamentosu Koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantının açılış törenine, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Şamil Çınar, Mustafa Gökoğlan, Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır ile Türkiye’nin çeşitli illerinin gençlik meclislerinin üyeleri katıldı.

Koordinasyon toplantısının açılış töreninde bir konuşma yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de gençlik meclislerinin olduğunu görmenin çok güzel bir duygu olduğunu, kendilerinin zamanında bu tür bir oluşumun mevcut olmadığını söyledi. Zeybekci; “Gençlik Meclisi’ni ilk oluşturan il Denizli’dir. Bizler Belediye ve Valilik olarak Gençlik Meclisimizin çalışmalarına her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Gençlik Meclisi üyeleri olarak sizler, milletin menfaatleri konusunda sessiz kalmayın. Haksızlık karşısında susmadan, haklarınızı kullanın” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerin bu parlamentoda bir araya gelmelerinin çok büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi. Vali Erkmen, “Sizler her şeyden önce ülkemizin barış ortamına katkı veriyorsunuz. Bu tip sivil örgütlenmeler, ülkemizin yararına büyük bir güçtür. Gençliğimiz ülkemizin sorunlarından uzak olmamalıdır. Demokratik anlayış içerisinde ülkemizin sorunlarının çözümü konusunda çaba harcamalıdırlar” diye konuştu.

Koordinasyon toplantısının açılış töreninin ardından, Ulusal Gençlik Parlamentosu çalışmalarını sürdürdü. Koordinasyon toplantısında; yerel seçimler sonrası yerel yönetim ortaklıkları, kent konseyi ve gençlik meclisleri üzerine stratejiler, ulusal gençlik parlamentosu kurumsallaşma ve delegasyon sistemi ile toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular görüşülecek.

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı