REKLAMI GEÇ

YAZ KIŞ GİRİLEBİLEN TEK HAVUZ

YAZ KIŞ GİRİLEBİLEN TEK HAVUZ

UNESCO’nun koruma listesinde bulunan Pamukkale Örenyeri’ndeki antik havuza havaların soğumasına rağmen turistlerin ilgisi devam ediyor. 36 derece sıcaklık ile yaz kış hizmet veren havuz yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2011 Çarşamba, 14:03

Güzellik Kraliçesi Kleopatra’nın güzellik suyu olarak bilinen Pamukkale Örenyeri’ndeki antik havuza yaz kış demeden yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği antik havuz, 36 derece sıcaklık ile 4 mevsim ilgili odağı halinde. Havaların soğumasına rağmen halen turistlerin tercih ettiği havuz zengin tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor.

Denizli’de Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, su sıcaklığı 36 derece olan antik havuza, güzelleşmek isteyen ve şifa arayanların akın ettiğini söyledi. Aktürk, zengin tarihi yapıtlarının yanı sıra görsel güzelliğiyle de bilinen ve UNESCO’nun koruma listesinde bulunan Pamukkale Örenyeri’ndeki antik havuza bu yıl 250 bin kişinin girdiğini bildirdi. Antik havuzun suyun sıcaklığı nedeniyle rahatlatıcı etkiye sahip olmasının yanı sıra birçok hastalığa da iyi geldiğini anlatan Aktürk, şöyle dedi: “Yapılan araştırmalara göre antik havuzun suyu kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde de mide spazmına iyi geliyor. Havuzu daha çok Avrupalı ve Rus turistler tercih ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı