REKLAMI GEÇ

ADEM OKLU, “RUHSAT VERMEZSE SONUÇLARINA KATLANIR”

ADEM OKLU, “RUHSAT VERMEZSE SONUÇLARINA KATLANIR”

Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Pamukkale eteklerindeki Kocaçukur tesisi için gereken müracaatı yaptıklarını, belediye başkanının aksi karar vermesinde sonuçlarına katlanacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2010 Perşembe, 17:44

Oklu, Pamukkale Kocaçukur tesislerinin açılışında yaşanan ‘ruhsat krizi’ ile habere ilişkin ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Oklu, Denizli İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan ve 17 Ocak 2005 tarihinde sözleşmesi imzalanan Kocaçukur tesislerinin inşaat ruhsatının 10 Şubat 2005 tarihinde Pamukkale Belediyesi’nden alındığını söyledi.

Tesislerin içinde kafeterya, depo, gölet, termal havuzlar, yüzme havuzu, soyunma odası, duş, WC’ler ve satış birimlerinden oluşan yapıların bulunduğunu belirten Adem Oklu, “Buranın en önemli özelliği hijyen olmasıdır. O zaman alınan ruhsatta havuzların doğal kayrak taşı ile yapıldığını gördük. Bunun kullanımı hijyen olmayacaktı. Ve havuzlarının etrafının travertenle kaplanması ve daha hijyen olması için üzerinde değiştirme yaptık. Bunun için de Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne bir yazı yazdık. Oradan ekip geldi inceledi ve onay verdi. Bizde havuzların etrafına traverten kapladık. Böylece daha hijyen oldu. Yani belediye başkanının dediği gibi projenin üzerinde yeni bir proje yapılmadı. Havuzları yeniden yapmadık, tadilatını yaptık” dedi.

Evrak işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Oklu, “Biz o gün bunu tanıtım amaçlı açtık. Zaten sezon bitiyor artık gelecek sezona açılacaktır. Ama 4 aydır Kocaçukur’un içindeki gölet ve kafeteryanın işlediği doğrudur. Ama bunun hiçbir esnafa sıkıntısı yoktur. Gidip herkes sorabilir. Başkan bu işi biraz siyasi şova dönüştürdü. Siyaset yapıyor. Kurul bizim yaptığımızı kabul ediyor. Burası dünyaca ünlü bir yer. Dünyada böyle bir tesis yok. Orada çamur havuzu da oluşturacağız ancak bizim özel döşediğimiz borulardan hijyen su gelmeli. Biz oraya çamur ya da termal su verirsek sirkülasyonu önlemiş oluruz. Şu an orası yüzme havuzu olduğu için normal su bulunacak. Çamur da getireceğiz ama bu daha sonra. İlk önce Sağlık Bakanlığı’nın kurallarına göre hareket etmemiz gerekir. Oradaki büfe önceki sistemde vardı, işliyor. Eğer belediye başkanı kapatacağım derse sonuçlarını görürüz. Dünyaca ünlü bir yerde güzellik yaratıyoruz. Oraya gelen insanlardan şimdi esnaf da yararlanıyor. Bunun aksini söyleyen yalan söyler. Buranın inşaat ruhsatı var, iskan ruhsatı ve açma ruhsatı için müracaat ettik. Burası ayrıca özel bir yer. Arkeoloji ve Doğal Sit Alanı. Yani özel statüde. Buraya belediye de çok müdahale edemez. Ama biz müracaatımızı yaptık. Açma ruhsatı vermezse ya da kapatırsa görürüz. Sonucuna bakacağız. Pamukkale beldesinin yarısından çoğu kaçak yapıyla dolu. Ama biz ruhsatımız var ve müracaatımızı da yaptık. Gerisi kendisine kalmış” diye konuştu”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı