REKLAMI GEÇ

Antik havuzda güvenlik şeridi

Antik havuzda güvenlik şeridi

Denizli, 27 ve 28 Eylül’de merkez üssü Pamukkale ve çevresi olan hafif şiddetli depremler ile sarsıldı. O depremler, beyaz cennetin en önemli alanlarından Antik Havuz’da çöküntüye yol açtı. Bu konuda yapılan haberler, Denizli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yapılan açıklamasıyla yalanlandı. Bu açıklama daha sonra “düzeltme” adı altında geri çekilse de, bu kez Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün incelemesiyle o açıklamaya “resmi” yalanlama geldi. Yapılan incelemede, “çökmelerin oluştuğu ve işletmeci tarafından güvenlik şeridi çekilerek önlem alındığı” belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2016 Çarşamba, 14:48

Merkez üssü Pamukkale, Karahayıt, Yeniköy, Kavakbaşı ve Çeşmebaşı olan 27-28 Eylül’deki depremler korku yaratmakla kalmadı, Richter ölçeğine göre 4.1 ve 4.2 büyüklüğündeki depremler beyaz cennete hayat veren yerlerden olan Antik Havuz’da çöküntüye yol açtı.

denizli-deprem-sonrasi-antik-havuza-guvenlik-onlemi-serit-cekildi-3

“ANTİK HAVUZDA ÇÖKMELER OLUŞTU” İDDİASI
Sarsıntıların UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’deki Antik Havuz’da çökmelere yol açtığı iddiaları, tüm dikkatlerin bir anda bu bölgeye çevrilmesine yol açtı. İddiaların gündeme getirilmesinin ardından Valilik kısa aralıklarla yaptığı açıklamalarla kafaları karıştırmış, önce “İddialar bilimsellikten uzak, gerçekleri yansıtmıyor” açıklaması geçilmiş, birkaç dakika sonra da bu açıklamanın iptal edildiğini duyuran kısa bir bilgilendirme yapılmıştı.

SON NOKTAYI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOYDU
Antik havuz ile ilgili “çökme oluştu” iddialarına son noktayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koydu. Kurumun resmi web sitesinden yapılan bir paylaşım, Pamukkale Antik Havuz’da çökmenin yaşandığını doğruladı. Antik Havuz’da uzman ekipler tarafından yapılan inceleme ve tespitleri paylaşan müdürlük, fotoğraflarla da önlem alınan bölgeleri ortaya koydu.

İŞTE ÇÖKMEYİ DOĞRULAYAN AÇIKLAMAdenizli-deprem-sonrasi-antik-havuza-guvenlik-onlemi-serit-cekildi-1
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından fotoğraflarla desteklenerek yapılan açıklamada, incelemeyi yapan ekip ile birlikte alınan önlemler de belirtildi. Açıklamada, “Denizli Pamukkale İlçesi, Pamukkale Mahallesinde bulunan ve Pamukkale ÖÇK sınırları içerisinde yer alan Pamukkale 1. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanında 28.09.2016 tarihinde saat 12.10’da meydana gelen deprem sonucunda; Müze Müdürlüğünce tahribatlar oluştuğu belirtilen alanlardan Antik Havuz ve çevresinde 03.10.2016 tarihinde Müdürlüğümüz TVK Şube Müdürü Biyolog Uğur Çoban, Jeoloji Mühendisi Melek Akar ve Şehir Plancısı M. Rıdvan Altıntaş tarafından incelemelerde bulunulmuştur. Çökmelerin oluştuğu belirtilen kısımlarda işletmeci tarafından güvenlik şeridi çekildiği, gerekli önlemlerin alındığı ve Antik Havuzun ziyaretçilere açık olduğu görülmüştür” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı