REKLAMI GEÇ

Belediye ruhsatlı turizm işletmeleri, bakanlık belgesi almazsa kapatılacak

Belediye ruhsatlı turizm işletmeleri, bakanlık belgesi almazsa kapatılacak

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, halen belediye ruhsatı ile iş yapan konaklama tesislerinin Kültür Ve Turizm Bakanlığı’ndan basit konaklama belgesi almaması durumunda işletmelerin faaliyetlerine son verileceğini duyurdu, sürenin ay sonunda biteceğini ve uzatılmayacağını hatırlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2022 Salı, 14:37

Yazılı açıklama yapan Müdürlük, yönetmeliğin 2021’de değiştiğini ve belediye ruhsatlı konaklama tesisleri ile plaj işletmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘basit konaklama belgesi’ almasının zorunlu hale getirildiğini hatırlattı.

Halihazırda turizm belgesi bulunan işletmelerin bu uygulamadan muaf olduğunu, sadece belediye ruhsatlı tesislerinin kapsadığını belirten müdürlük, şu bilgileri aktardı:
• Bu kapsamda Denizli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve belediyeden açma ve çalışma ruhsatına sahip ve ruhsatını 28.07.2021 tarihinden önce almış olan bütün konaklama tesislerinin başvuru formunu doldurup imzalayarak belediye açma çalıştırma ruhsatının fotokopisi ve imza sirküleri ile birlikte en geç 28.07.2022 tarihine kadar Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekmektedir.

• Bu tarihe kadar başvuru yapmamış tesisler veya Belediyeden 28.07.2021 tarihinden sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı almış olan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almak üzere e-devlet üzerinden başvuru yapmak zorundadır. Bu işlemi de verilen süre içerisinde gerçekleştirmeyen tesislerin faaliyetlerine son verilecektir.

• İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nda “konaklama tesisi – pansiyon – apart otel – otel – motel – tatil köyü – kamping” ibarelerinden herhangi biri yazan ve Turizm İşletme Belgesi bulunmayan tüm konaklama tesislerinin Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi için başvuruda bulunması zorunludur. Son başvuru 28 Temmuz 2022 olup, süre uzatımı yapılmayacaktır.

• İlgili yönetmeliğe ve başvuru formuna https://denizli.ktb.gov.tr/TR-297912/basvuru-formlari-ve-faydali-baglantilar.html adresinden ulaşılabilmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı