REKLAMI GEÇ

BEYAZ CENNET REVAÇTA

BEYAZ CENNET REVAÇTA

Beyaz Cennet Pamukkale’ye turist akıyor. Ukrayna, Rusya, İngiltere, Romanya, Almanya gibi Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen turistler, ilk önce Dünya harikası travertenlerin üzerinde geziyor, daha sonra da Cleopatra’nın güzelleştiği Antik Havuz’da yüzüyor, şifa buluyor.

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2011 Salı, 15:43

Yerli yabancı turistler medeniyetin eşiği bu mekanlarda bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, bir yandan da bu sene hizmete giren ‘Doktor balıklar’ ile dinleniyor. Özellikle Pamukkale’de gezilerin yanı sıra yabancı turistlerin doktor balıklara rağbet ettiğini ifade eden Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, İngiliz ve Fransız bayanların doktor balıklara hayran kaldıklarını söylüyor. Pamukkale olarak şifa dağıttıklarını kaydeden Dernek Başkanı Aktürk, “Bayanlar özellikle doktor balıkları tercih edip manikür pedikür yaptırıyor. Bu sene hizmete giren bu balıklar herkesin ilgisini çekti. Günde 50 ile 100 kişi arası doktor balıkları tercih ediyor” dedi.

RAMAZAN AYI DA ETKİLEMEDİ
Pamukkale’nin ramazan ayından etkilenmediğini ve yerle-yabancı turistlerin bu aylarda daha çok geldiğini kaydeden Aktürk, “Ramazan dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin gelişinde bir azalma olur dedikodusu vardı ancak beklenen olmadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden turistler akın akın geliyor. Turlarla gelenler çoğunlukta. Rakamsal olarak bir verinin haricinde geçen seneden daha fazla turistin geldiği söylenebilir. Bu artış herkesi açıkçası sevindiriyor” diye konuştu. Pamukkale manzaralı Natural park’ın da iyi işlediğini belirten Aktürk, antik havuz, travertenler ve Natural park’ın uyum içinde çalıştığını söyledi.

TANITIM İÇİN HERŞEYİ YAPIYOR
Şufa kaynağı olan ve görülmeye değer Pamukkale’yi daha da güzelleştirmek ve tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Ali Aktürk, özellikle uçan halı projesinin de tuttuğunu söyledi. Uçan halı projesinde turistlerin mutlaka kendisine CD yaptırdığını söyleyen Aktürk, bunun yanında antik havuzda bulunan markette çeşitli hediyelik eşyalarla bunları zenginleştirdiklerini kaydetti. Aktürk, “Broşür, CD’li tanıtım, Pamukkale parası ve marketlerimizde bulunan çeşitli Pamukkale’yi andıracak horoz ve traverten görünümlü biblolar gibi eşyaları satıyoruz. Bunlar iyi gelir getiriyor. Şu an çeşitli düşüncelerimiz var. Daha da iyi olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı