REKLAMI GEÇ

ÇAL KANYONU TURİZME AÇILIYOR

ÇAL KANYONU TURİZME AÇILIYOR

Denizli il merkezine 60, Çal ilçesine 7 kilometre mesafede, Kumral Mesireliği yakınında bulunan Çal Kanyonu turizme açılıyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2011 Cumartesi, 16:03

Erenler Göleti’nden başlayıp 90 metre yüksekliğiyle ve dik yamaçtaki asma Köprülü 180 metre uzunluğunda yürüyüş yoluyla 2 bin 200 metre uzunluğundaki kanyonun içinden Büyük Menderes Nehri geçiyor. Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, 129 bin lira harcayarak kamp karavan turizmine son derece elverişli olan kanyonu dağ ve doğa yürüyüşü, trekking ve rafting gibi doğa sporları yapılabilecek hale getirdiklerini söyledi. Yatırımların devam ettiğini belirten Gürlesin, “Denizlimiz’in her bir ilçesinde tarihi ve doğa güzellikleri bulunuyor. Bunları ortaya çıkarmak istiyoruz. Kanyon, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebileceği gibi doğa sporlarıyla ilgilenenler için yeni bir alan olarak kabul görecektir. ” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu da kanyon alanı girişine 90 metrekarelik otopark, 1, 10 metre genişliğinde ahşap korkuluklu yürüyüş yolu yapıldığını belirtti. Oklu, “Projemizde kanyona yapılacak asma köprüyle toplam yürüyüş alanını bin 650 metreye çıkarmayı hedefliyoruz. Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turistlere, ilin sadece Pamukkale’den ibaret olmadığını, böyle farklı güzellikleri de bulunduğunu göstermek istiyoruz. ” şeklinde konuştu. Kanyonun arkasında, Mahmutgazi ile Aşağıseyit köyleri arasında üçüncü derece arkeolojik sit alanı olan Lounda antik kentinin de bulunduğunu vurgulayan Adem Oklu, “Kanyondaki eksikliği gidermek ve ikinci etap yürüme yolunu tamamlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ödenek talep ettik. Geldiğinde yürüme yolu 230 metreye çıkarılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı