REKLAMI GEÇ

Bu projeyle bölgesel turizm canlanacak

Bu projeyle bölgesel turizm canlanacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi yönetim toplantısına ev sahipliği yaptı.

/ DENİZLİHABER / 6 Kasım 2012 Salı, 11:20

Pamukkale Üniversitesi Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi Projesi yönetim toplantısına ev sahipliği yaptı. Kısa adı “Turkish Delights” olan “Bölgesel turizm ile ilgili öğrenciler, girişimciler ve çalışanlar için AB Modüler Eğitim Programı” başlıklı bu proje, PAÜ yürütücülüğünde Hollanda, İspanya, İtalya ve Letonya’dan 4 yabancı ortak ve 3 yerli ortakla devam ediyor.

Proje ile ilgili olarak açıklama yapan PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Toprak, onlarca Leonardo Projesinde yer alan Pamukkale Üniversitesi’nin bu tür Avrupa Birliği Projelerinde Türkiye’nin en tecrübeli kurumlarından biri olduğunu ve bu proje ile ilk defa yenilik transferi projelerinde yürütücülük görevini üstlendiğini belirterek, projenin Denizli ve Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı.

24 ay sürecek olan bu proje ile yerel turizmdeki girişimciler, çalışanlar ve öğrencilerin bir iş kurma ya da iş edinmek için ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve niteliklerini güçlendirmeyi amaçladığını dile getiren Toprak, bu güçlendirmenin, geliştirilecek olan İngilizce, Türkçe, İtalyanca, Letonca, İspanyolca ve Hollandaca yenilikçi bireysel öğrenme, bölgesel turizm eğitim programı ile sağlanacağını söyledi.

Bölgesel turizm alanındaki risk gruplarının yeterlik düzeylerini arttıracağını ifade eden PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Toprak, şunları söyledi. “Turkish Delights projesindeki modüler eğitim programı geliştirilerek ve adapte edilerek, iş gücü piyasasındaki öğrenci ve yetişkinlerin beceri ve yeterlik gelişimi sağlanacaktır. Bu modüler eğitim programı aynı zamanda bölgesel turizm alanındaki risk gruplarının yeterlik düzeylerini arttıracaktır. Aynı zamanda yeni bölgesel turizm alanları hakkında bilgi sahibi olacaklar ve farklı bölgesel turizm aktivitelerine nasıl başlayacaklarını ve devam edeceklerini öğreneceklerdir. Projenin amacı sadece kullanışlı eğitim materyalleri üretmek değil, ayrıca iyi bir değerlendirme planı yapmak, projeyi yerel turizm alanındaki geniş bir girişimci, çalışan ve öğrenci kitlesine tanıtmaktır” Projede PAÜ’den Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı, Doç. Dr. Selçuk Toprak, Doç. Dr. Nuray S. Özdipçiner, Öğr. Gör. Yeliz Ilgar ve Okt. Hüseyin Gökçe olmak üzere 3 farklı bölüm öğretim elemanları görev alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı