REKLAMI GEÇ

Denizli şifa dağıtıyor

İlimiz beyaz cennet olarak bilinen Pamukkale’nin dışında doğal sağlık turizmi ile de Türkiye’de en önemli illeri arasında. Her yıl binlerce turiste sağlık hizmeti veren tesisler, ilimiz ekonomisine de önemli derecede girdi sağlıyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Tarihi güzelliği, yıllık 2 milyar dolar ihracatı ve doğal güzelliği ile Türkiye’nin parlayan yıldızı Denizli, turizmde de önemli yere sahip. UNESCO tarafından dünya mirası arasına alınan beyaz cennet Pamukkale, eşsiz güzelliği ile her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Doğal güzelliğinin dışında sağlık turizmi konusunda da son yıllarda önemli yollar kat eden ilimiz, artık tesislerinde doğal sağlık turizmi hizmetini vermeye başladı. Birçok hastalığa ve rahatsızlığa faydalı olduğu resmi kayıtlar ile belgelenen, doğal su ve çamurlar yerli ve yabancı turistlerin şifa kaynağı haline geldi. İşte ilimizin şifaları su ve çamur haritası…

Pamukkale Termal Havuz

Beyaz Cennet Pamukkale içerisinde bulunan ve yerli ile yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği yer termal havuz, içine giren binlerce insana şifa dağıtıyor. Sıcaklıkları 36 c°-57 c°, ph değeri 5,8, radon değeri 1480 piccocuri /litre olan termal havuz, bikarbonatlı, sülfatlı, kalsiyumlu, karbondioksitli, kısmen demirli ve radyoaktif bir bileşime sahip. Tarihi termal havuzun tedavi ettiği hastalıklar ise şunlar. Romatizma, göz, deri, kalp ve kan dolaşımı, solunum yolu, kadın, sinir ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklar, böbrek ve idrar yolları ve ameliyat sonrası gibi hastalıklara olumlu etki yapıyor. Pamukkale termal suları 2430 mg/litre eriyik mineral değerine sahip.

Karahayıt Kırmızı Su

Yılın her mevsiminde ana kaynağından 58 derece çıkan Karahayıt’ın kendine has kırmızı renkli şifalı termal suyu ve termal çamuru, Ege Üniversitesi Hidroklimatoroji Ensitüsü’nün vermiş olduğu rapora göre içerdiği zengin mineraller ile eşsiz bir sağlık kaynağı. Birçok otele verilen su ile birlikte beldeye gelen turistlerde şifa buluyor. Sağlık Bakanlığı’nın verdiği rapora göre ortopedik ve nörolojik rehabilitasyonu da tamamlayıcı tedavi, romatizma, siyatik bel boyun fıtığı, kireçlenme, dolaşım sistemi hastalıkları, ruhi rahatlama, nörolojik rehabilitasyon, ameliyat sonrası tutukluklar, kadın hastalıkları, strese bağlı tüm hastalıklar, uykusuzluk, saç ve tırnak deri hücrelerinin canlanmasında yararları bulunuyor. Bu rahatsızlıkların tedavisinin dışında bayanlar içinde güzleşme, kırışıkları yok etme ve selülitlere iyi geldiği alınan raporlar ile kanıtlanmış.

İşte Şifalı Kaplıcalarımız

Sarılık şifalı suyu Çivril İlçesi’nin Yeşilkaya Köyü’nde bulunuyor. Acısu Ilıcası Çivril İlçesi Özdemirci Kasabası, Bölmekaya Madensuyu Buldan İlçesi Bölmekaya Köyü, Çizmeli Kaplıcası Buldan Yenicekent Beldesi, Çukurbağ Ilıcası Pamukkale Kasabası, Demirtaş Ilıcası Sarayköy İlçesi Tekke Köyü, Gölemezli Şanlıalp Kaplıcası Akköy İlçesi, Gözpınarı Ilıcası, Akköy Kasabası, Hamamcık Ilıcası, Pamukkale Kasabası, Haydar Düdeni Ilıcası, Honaz İlçesi Kaklık Beldesi, Ilıcataşı Ilıcası, Çardak İlçesi Beylerli Kasabası, Inaltı Kaplıcası Sarayköy İlçesi Tekke Köy, Bubacık Kaplıcası, Sarayköy İlçesi, Kamara Kaplıcası, Yenicekent Kasabası, Karahayıt Kaplıcası, Karahayıt, Karşıyaka Ilıcası Yenicekent, Buldan Kavakbaşı Ilıcası Akköy Kasabası, Kızıldere Kaplıcası Sarayköy İlçesi, Kızılharman Ilıcası Develi Akköy, Pamukkale Ilıcası Pamukkale Örenyeri, Tepesi Kaplıcası Sarayköy İlçesi, Tekkeköy Kaplıcaları Sarayköy İlçesi, Gerenci Şifalı Suyu Narlı Köyü Kale İlçesi ve Kuşkoru Şifalı Suyu Sarayköy İlçesi Hisar Köyü sınırları içerisinde bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı