REKLAMI GEÇ

Turizm Haftası kutlamasına Mehteran Takımı damga vurdu

Turizm Haftası kutlamasına Mehteran Takımı damga vurdu

Denizli’de Turizm Haftası kutlamalarına Mehter Takımı konseri ile temsili düşman askerinin vurulması damga vurdu. Etkinlik, turizmden daha çok sanki bir savaşın yıldönümünü anımsattı. Yeniçeriler kılıçları çekti, okla vurulan bir yeniçerinin ölse bile sancağı düşürmediği sergilendi. Kahramanlık marşları söylendi, ilahiler okundu. Konser, Hücum Marşı ve tekbir sesleriyle bitti.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2017 Çarşamba, 18:51

Turizm Haftası kutlaması Valilik önünde başladı. Çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra protokol üyeleri, çok sayıda turizmci ve işletmeci ile öğrenciler Valilik önünden Büyükşehir Belediyesi önüne kadar kortej yürüyüşü yaptı.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda ilçe belediyeleri stant açıp yöresel ürünlerini ve turizme uygun alanlarını tanıttı. 6 bin kişilik lokma döküldü. Vatandaşlara lokma ikram edildi.

Halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı, Denizli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Türk Bayraklı Türk Kadın Kıyafeti gösterisi yaptı. Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi müzik dinletisi sundu. Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri soğuk ve sıcak meze yapımını uygulamalı gösterip, şov izletti.

Kortej yürüyüşüne katılamayan Vali Ahmet Altıparmak, meydandaki kutlamalarda yerini aldı. Vali Altıparmak, belediyelerin açtığı stantları tek tek gezdi.

TURİZM HAFTASI KUTLAMASINA ONLAR DAMGA VURDU
Kortej yürüyüşünde de yer alan Mehter Takımı, kutlamalarda da konser verdi. Kahramanlık marşları çalındı, ilahiler okundu. Mehteran Takımı’nın konseri Hücum Marşı ve tekbir sesleriyle bitti. Konser esnasında kılıçların çekilip, okla vurulan bir yeniçerinin ölmesine rağmen sancağı düşürmemesi sergilendi.
Etkinlik, turizmden daha çok sanki bir savaşın yıldönümünü anımsattı. Gösterileri izleyen bazı vatandaşlar, “İyi ki burada turist yok, kesin kaçardı. Savaşın yıldönümünü mü yoksa Turizm Haftası’nı mı kutluyoruz?” şeklinde yorumlar yaptı.

Tören esnasında Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de tören alanını terk etti.

PROTOKOL KONUŞMALARI
15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri gösterilerin ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan sektöre ilişkin konuşmalar yaptı.

VALİ ALTIPARMAK’TAN MESAJLAR
Vali Ahmet Altıparmak ise bu yıl kutlamaların daha geniş kapsamlı planlandığını belirterek, büyük bir pasta olan turizmden daha büyük pay almak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bunun en etkili yolunun tanıtımdan geçtiğini anlatan Vali Altıparmak, her fuara katıldıklarını, daha çok kesime ulaşma gayretinde olduklarını vurguladı.

ÇEVRE MESAJI DA VERDİ
Elimizdeki kıymeti bilmemiz ve korumamız gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak, “Piknik alanlarındaki çöpleri kim atıyor. Biz atıyoruz, Denizlililer olarak biz kirletiyoruz. Bu kentin sakini değil, sahibi olun. Buraya gelen güzellikleri görsün, bunları paylaşsın, daha fazla insan gelsin. Gelip memnun kalmazsa ne anlatacak. Bu alanın en önemli ayağı iç turizm. Eksikleri gidermeli, her yeri pırıl pırıl yapmalıyız” dedi.

Denizlilinin kentine sahip çıkmasını isteyen Vali Altıparmak, “Sonunda kavga çıkacağını bilseniz de yerlere çöp atanları, kirletenleri uyarın” diye konuştu.

Etkinlikler, halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı