REKLAMI GEÇ

Denizli, turizm yatırımlarının gözde şehri

Denizli, turizm yatırımlarının gözde şehri

Denizli’ye 6 firmanın yatırım yapmak için ‘turizm yatırım belgesi’ aldığı, bunun dışında da Özkan Atik Şirketler Grubu’nun, Güney Koreli Choyang ile yapacağı termal otel projesinin bitme aşamasına geldiği, Hilton Oteller Zinciri’nin de bölgede fizibilite çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2011 Perşembe, 16:33

Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki Pamukkale’si, ve Karahayat’taki kırmızı travertenleri ve sağlık turizmi ile turistlerin gözdesi olan Denizli, son yıllarda, sağlık ve turizm yatırımcılarının da gözdesi haline geldi. Denizli, son yıllarda uluslararası oteller zinciri dahil tüm dünyanın ilgisini çekerken, 6 firma bölgeye yatırım yapmak için turizm yatırım belgesi aldı. İkisi 5 yıldızlı tesis olmak üzere, turizm yatırım belgesi alan toplam 6 firmanın dışında, Denizlili Özkan Atik Şirketler Grubu’nun, Güney Koreli Choyang ile yapacağı 100 milyon dolarlık termal otel projesi bitme aşamasına geldi. Hilton Oteller Zinciri ise bölgede fizibilite çalışmasını sürdürüyor.

Kentteki 5 yıldızlı tesis sayısı 6’ya çıkacak
Denizli’deki turizm yatırımlarının tamamlanmasıyla, 15 bin 126 yatak kapasitesinin yüzde 10 dolayında artacağı, kentteki 5 yıldızlı tesis sayısının 3’ten 6’ya çıkacağı öğrenildi. Denizli’nin son yıllardaki turizm atılımını gören yatırımcılar, 2 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği Pamukkale ve Karahayıt’a turizm tesisi kurmak için adeta birbirleriyle yarışa girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuran 6 yatırımcının bölgede tesis kurmak için turizm yatırım belgesi aldığı öğrenilirken, bunlardan Doğa Otel’in 5 yıldızlı 308 yataklı tesisi Karahayıt’a yapmak için, 5 yıldızlı 300 yataklı bir otelin ise Denizli merkezde çalışmalarının sürdürdüğü bildirildi. İnşaat çalışmaları süren Gül Termal, 4 yıldızlı 224 yataklı tesisi Gölemezli beldesine yapıyor. Kısa süre içinde açılması beklenen Şiir Otel ise 3 yıldızlı 84 yataklı tesisi Denizli merkeze yapıyor. White Heaven Otel, 3 yıldızlı 30 yataklı ve Motel Tanman da 20 yataklı tesisi Pamukkale’ye yapmak için harekete geçti.

Yatak kapasitesi yükselecek
Denizli’de 2010 yılındaki 14 bin 500 yatak kapasitesinin, 2011 yılında 15 bin 126’ya yükseldiğini ifade edildi. Turizm yatırım belgesi alan firmaların yapacağı tesislerle yatak kapasitesinin yüzde 10 dolayında artması bekleniyor. Kentteki en büyük turizm yatırımlarından biri olacak Denizlili Özkan Atik Şirketler Grubu ile Güney Koreli Choyang firması ortaklığındaki 5 yıldızlı 300 yataklı termal tesis projesi ise bitme aşamasına geldi. Yapılması planlanan otel ve devre mülklerin 65 bin metrekare arazide kurulacağı belirtildi. Özkan Atik Şirketler Grubu, termal masaj yatağı distribütörlüğünü yaptıkları Güney Kore firması Choyang’ın Türkiye’de yatırım yapmak istemesiyle, turizm sektörüne yöneldi. Karahayıt’ta inşa edilecek tesis, 100 milyon dolarlık bir yatırımı kapsıyor. Öte yandan yine Karahayıt’a 5 yıldızlı otel yapmak isteyen uluslararası oteller zinciri olan Hilton, bölgede fizibilite çalışmasını sürdürüyor. Aynı bölgede Denizlili Umut Termal Otel de 20 dönüm alanda termal kür merkezi yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

“Turizm yatırımları yüz güldürüyor”
Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, kentteki yatak kapasitesinin her yıl arttığını belirterek, yatırımcı ve ziyaretçilerin Denizli’ye yoğun ilgisi olduğunu söyledi. Pamukkale ve Karahayıt’ın uzun yıllardır sıkıntısını çektiği günübirlik turizm sorununun bu yatırımlarla aşılacağını kaydeden Müdür Korkmaz, “Denizli turizminin dünya turizm pastasında hak ettiği payı alabilmesi için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içinde çalışmalı” diyerek, turizm yatırımlarının yüzleri güldürdüğünü söyledi.

“Denizli turizmi gelecek vadediyor”
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan ise
Denizli turizminin Türkiye ve Dünya genelinde daha çok pay alması için çalışmaların sürdürdüğünü belirterek, “Bugün Türkiye’de turizm dediğinizde üç yer akla geliyor. Birisi İstanbul, birisi Kapadokya ve bir tanesi de Pamukkale’dir. Denizli turizmi son yıllarda belli bir noktaya geldi. Uluslararası zincir otelleri dahil yeni yatırımcılarımız var. Bu, Denizli turizminin ne kadar iyi olduğunu, Denizli turizminin gelecek vaat ettiğini gösteriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı