REKLAMI GEÇ

Denizli’nin geleceği termal turizmde

Denizli’nin geleceği termal turizmde

DENTUROD Başkanı Karakan, Olay Gazetesi’ne Denizli’deki otellerin sorunlarını ve Denizli’deki turizm potansiyelini anlattı. Denizli’nin bugüne kadar Pamukkale ile daha fazla ön plana çıktığını anımsatan Karakan, turizmde geleceğin termalde olduğuna işaret etti

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2012 Cumartesi, 13:39

Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karaya, Olay Gazetesi’ne verdiği özel röportajda Denizli turizminin içinde bulunduğu tabloyu çizdi, kent turizminin geleceğine dair ipuçları verdi.

DENTUROD Başkanı Şeref Karakan termal turizme yapılacak olan yatırımlarla günü birlik turizminde kalıcı turizme geçilebileceğini ifade etti. Karakan, “Termal turizm için gelen misafirlerin 14 ila 21 gün arasında kalacağı düşünülürse, bölgenin konaklama sorununun da halledileceğini söyleyen Karakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnanç turizmi de bölge için çok önemli. Dünyadaki yedi kiliseden birisi Laodikya’da. Burayı inanç turizmin odak noktası yapabilirsek, bölgeye kolaylık sağlayacak” şeklinde konuştu.

KONGRE MERKEZİ ŞART
DENTUROD Başkanı Karakan, “Özellikle Pamukkale ve Denizli’nin kongre turizmine açılması gerekiyor. Bölgede bir kongre merkezinin olması gerekiyor. Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde 10-12 bin yatak var. Burada mutlaka bir kongre merkezinin olması gerekiyor. Oteller bu açığı toplantı salonlarıyla gidermeye çalışıyor. Kongre merkezi olursa, bölge bir gecelik konaklamadan kurtulup, daha uzun gecelemeye sahip olabilir” diye konuştu.

HAVA ULAŞIMI ÖNEMLİ
Karakan ulaşım konusunda da hava alanının önemli olduğuna dikkat çekti ve “Havallimanında uluslararası charter seferlerini olması gerekiyor. Ayrıca sefer sayılarını çoğaltabilirsek, bu üç dört unsuru desteklemiş oluruz. Pamukkale’nin dünyada eşi benzeri yok, Güneş kum deniz her yerde var. Ancak bunu tam anlamıyla duyuramıyoruz. Bu da zaman içerisinde olacaktır. Bu eksiklikler tamamlanırsa konaklama tesislerinin sorunu çözülür” şeklinde açıklama yaptı.

TURİST SAYISININ YÜZDE 10’UNU KARŞILIYORUZ
Karakan, “Bizim bölgemize gelip bir gece konaklayan misafirler genelde Antalya’dan geliyorlar. Bir de Anadolu turları çerçevesinde geliyorlar. Bu iki yapının birleştiği nokta burası. Türkiye’ye gelen turistlerin görmek istedikleri bir yer. Biz turist sayısının yüzde 10’unu karşılayabiliyoruz.

Türkiye’ye 31 milyon 500 bin yabancı turist geliyor ama yüzde 10’unu bile net olarak alamıyoruz. Hem eşi benzeri olmayan bir yere sahip olacaksınız hem de böyle olacak. Bunun için altyapıların tamamlanması gerekiyor. Artık ulaşım çok önemli, çünkü insanların vakitleri çok kısıtlı.”ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Mustafa Yıldız   -  Bağlantı 26 Haziran 2012, 14:31

Sayın Bilal Gül bey internette herkes yoruma açık fikrini beyan eder,siz beni biz sizi tanımayız,kaldiki yorum ilgili kisi Şeref karakan beyin sahsiyetiyle ilgili degil,yıllardır Denizli turizmi ile soylenen yinelenen ve bir adim ileri gitmeyen Denizli’lerin sorununun vurgulanmasidir.evet ilgili kurum zarar ederek isbankasina borcuna karşılık devir olmuştur.isbankasida kar etmediğinden yada turizm de bekledigini bulamadığından satmistir.vurgulamak istediğim Denizli halkı yıllardır Turizm’den medet umar ama hiç gelişme olmaz,Denizli’ye turist sehir icine girmeden gider.her zaman aynı hikaye.anlayamadığım size ne oluyor Bilal bey?varsa alıp veremedigin yer zaman ver görüşelim.Turizmci olduğunu söylüyorsun Denizli turizm merkezi mı ki?doldur bosalt Antalya’ya,anadoludan gelen tek geceliklerin mecburen kaldıkları geçiş noktasiyiz.Termal dediğimiz bir otelde gercekten bir hizmet varmi?neyi tedavi ettik yıllardır Allah askına.neyse bu kadar yeter.

Bilal Gül   -  Bağlantı 13 Haziran 2012, 00:43

Mustafa arkadaş bu yazdıklarını böyle buralara değil bence geç karşısına kendisine söyle Sn.Karakanın. Yazılan haberi iyi oku, bir çok konunu üzerinde durulmuş aynı zamanda arkasında da durulmakta. Dedikodu yerine öneri yaz varsa kapasiten şuda olsa buda olsa iyi olur de. Denizlili ve bir turizmci olarak şehrimizin adı gazete ve dergilerin turizm bölümlerinde ne kadar adı geçerse bu beni okadar mutlu eder rahatsız değil. Bu arada otel en son iş bankasından devredildi diye biliyorum iş bankası iflas ettide bizim mi haberimiz yok 🙂

Mustafa Yıldız   -  Bağlantı 10 Haziran 2012, 01:03

30 senedir aynı hikaye aynı haber basına çıkmak için geçin bu bahaneleri.Denizli turizmine ne verdiniz.herkesi kuş beyinli zannetmeyin.iki defa işletme iflas ettir sonra akıl ver..2000 yıl oncede termal varmış siz ne veriyonuz…her yıl aynı haber hatta yılda bir kac kez….basin da bıkmadı….yeterin artık….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı