REKLAMI GEÇ

Denizli’nin önceliği turizm

Denizli’nin önceliği turizm

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, kentin birinci öncelikli alanının turizm olduğunu söyleyerek, Denizli Büyükşehir olduktan sonra Pamukkale ve Karahayıt’taki tüm alt yapı eksikliklerinin giderileceğini, tüm planlamalarının yılda 10 milyon turistin ziyaret edeceği kent yaratmak olduğunu kaydetti.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2012 Pazartesi, 15:54

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan tarafından AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, bölgedeki tüm otellerin üst düzey yöneticileri ve turizmcilerin katılımı ile toplantı düzenlendi. Toplantıda Denizli turizminin eksikleri ve artıları tartışıldı. Saki Restoranda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan DENTUROD Başkanı Karakan, Pamukkale ve Karahayıt’ın da 5. bölge teşvik sistemi içine alınması gerektiğini söyledi. Karakan, “Turizmciler ve ilimizin geleceği için son derece önemli olan 2006 yılında kanunlaşan 2007 yılında yürürlüğe giren 5686 sayılı jeotermal kaynakların kullanımı ile ilgili kanun, bir an önce yeniden düzenlenmeli. Otelciler birliği yasamız yok. Bu yasanın bir an önce çıkması gerekiyor. Konuyla ilgili olarak TOBB un bir çalışması var. Çalışmanın takip edilmesi çok önemli. Karahayıt bölgesinde özel idareye ait arazi Pamukkale Üniversitemize devir edildi. Buraya yapılacak PAÜ fizik tedavi hastanesine destek verilmesi gerekli. Tüm bunların yanında biz turizmcilerin ısrarla beklediği Karahayıt’ in Kültür Turizm Termal gelişim bölgesine dahil edilmesi kararıdır” diye konuştu.

ANA TEMA TURİZM
Denizli’de belediye başkanlığı döneminde de milletvekilliğinde de hikaye yazmaya çalıştıklarını, bu hikayenin de ana temasının turizm olduğunu ifade eden Zeybekci, yılda 2 milyondan fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayan kente 2023 yılında 10 milyon turist beklediklerini ifade etti. Denizli’de sivil toplum kuruluşları ve özel işletmelerde toplam 170 bin SGK’lı çalışan bulunduğunu il genelinde ise tüm sektörlerle birlikte sigortalı çalışan sayısının 210 binler seviyesinde olduğuna dikkat çeken Zeybekci, “Kentte turizm geliştikçe, daha çok yerli ve yabancı turist ağırlamaya başlayacağız. Sigortalı çalışan sayımız iki katına çıkabilir. 2004’te göreve geldiğimizde önce kentin giriş ve çıkışları ile ilgili çalışma başlattık. Kentimizin turizmden en çok nasıl faydalanabileceğini tespit etmek için toplantılar yaptık. Şehir içinde düzenlemeler yaptık. Bazı binaları yıktık, üst yapıyı yeniden yaptık. Herkesimden herkesi dinledik, tüm söylenenleri kayıt ettik. Şimdi Türkiye’nin en büyük kültür ve arkeoloji müzesini kuruyoruz. Bu çalışmalar bittiğinde hedeflediğimiz yıllık 10 milyon turistin en az yarısını şehir içine çekeceğiz. Denizli turizmi şaha kalkacak. Kent merkezi, Pamukkale, Gölemezli, Karahayıt’a onlarca 4 ve 5 yıldızlı oteller yapılacak” dedi.

LAODİKYA’YA YILDA 2 MİLYON TL HARCIYORUZ
Denizli Belediyesi’nin yılın 12 ayı kazı çalışmalarının devam ettiği Laodikya Antik Kentine 2 milyon lira para ayırdığını hatırlatan Zeybekci, bu miktarın bakanlığın tüm kazılar için ayırdığı tutara eş değer olduğunu vurguladı. Okulların kapanması ile birlikte Laodikya kazı çalışmalarında 550 kişinin görev alacağını anlatan Zeybekci, “Denizli’nin hemen yanında Laodikya kenti kazıldıkça yeni şeyler ortaya çıkıyor. Kazılarda tekstil boyama atölyesinden mermer atölyesine kadar birçok alanda güz yüzüne çıkartıldı. Sadece antik kente biletle girenlerden alacağımız para kazılar için verdiğimiz paraya yakın. Bu rakam gelecek yıllarda daha da artacaktır. Benim bir hayalim var. Yerli ve yabancı turistler Laodikya’ya girerken alacakları biletle antik kenti gezecekler, daha sonra Bozburun tarafındaki kapıdan yine aynı biletle trenlere binerek Kayalık Caddesi’ne gelecekler. Burada gezecekler kenti ve güzelliklerimizi görecekler. Bayramyeri, Kaleiçi düzenlemeleri bunun için yapıldı. Üst yapı alt yapı bunun için yapıldı. 1.Sanayi Bölgesi’nden Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi’ne kadar olan bölüm engelliler, bebekli anneler ve yayalar için yapıldı. 2023’te 15 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağız. Karahayıt, Pamukkale ve Bozdağ teşvik paketinde 5. bölgede yer alacak. Karahayıt ve Pamukkale’ye beklediği hizmeti de Denizli Büyükşehir olduktan sonra, ilin belediyesi verecek, bu bölgelerdeki alt yapı eksikliği giderilecek. Yıkılan endüstri meslek lisesinin bulunduğu yerde yıl sonunda temelini atacağımız Kültür ve Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en büyük müzesi olacak. Laodikya’ya gelen turist, nostalji treniyle bu müzeye gelebilecek, kent merkezini de görmüş olacak ” diye konuştu.

Pamukkale gibi, kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt gibi güzelliklerin dünyada başka bir benzerinin bulunmamasına rağmen kıymetinin bilinmediği iyi değerlendirilemediği ifade eden Mehmet Yüksel’de, “Bizim ilimizde bulunan tarihi ve doğal güzellikler başka ülkelerin ellerinde olsa oraları çok iyi değerlendirebilirler. Bizler artık, bu değerlere iyi sahip çıkacağız. Denizlimiz her alanda kabuğunu kırdı, turizmde de kıracak” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Mustafa Yıldız   -  Bağlantı 11 Haziran 2012, 23:39

Denizli’de turizmci var mı?Hangi otel,turistik tesis on numara,hangisi Denizlili hemşehrilerimizin,yıllardır hep aynı hikaye,!!!! sayın milletvekilim Zeybekci kanma bunlara…..ne verdiler Denizli’ye,turizm müdürü Mehmet Kormaz bey ne yapar fotograf karelerine girmekten başka…..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı