REKLAMI GEÇ

Termal Sağlık Kenti projesi konuşuldu

Termal Sağlık Kenti projesi konuşuldu

Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde sağlık turizmine yönelik uygulanacak proje, yapılacak yatırım ve çalışmalar bir kez daha masaya yatırıldı. Uzun yıllardır gündemde olmasına karşın bir türlü hayata geçirilemeyen termal projeyle ilgili toplantı bu kez Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2016 Cumartesi, 11:58

Zengin jeotermal kaynaklarına sahip Pamukkale ve Karahayat’ta yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantı; Vali Ahmet Altıparmak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, PAÜ Fizik Tedavi Bölümü öğretim üyeleri ve proje paydaşlarının katılımıyla yapıldı.

Toplantıda, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, “Pamukkale-Karahayıt Termal Sağlık Kenti” başlıklı bir sunum yaptı. Sunumda, Termal Sağlık Kenti oluşturulması amacıyla mevcut potansiyelin kullanılması adına bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Termal Sağlık Kentin diğer ayağını oluşturan Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projesinde gelinen son nokta ve çalışmalar katılımcılara aktarıldı.

Diğer katılımcıların sunumlarının ardından Vali Ahmet Altıparmak konuştu. Altıparmak, “Sonuçta milli bir servet olan termal kaynakları rantabl olarak nasıl kullanırız, nasıl en iyi verim alırız bunun gayreti içerisinde olmalıyız. Bu amaç doğrultusunda öncelikli olarak sizlerin görüş ve önerileriniz ışığında çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

Altıparmak, Sağlık Bakanlığı tarafından Termal Sağlık Kent veya Kür Bölgeleri için hazırlanan resmi mevzuat ve yönetmeliği, Termal Sağlık Kent içerisinde kalp krizi ve felç geçiren bir hastaya müdahalenin nasıl olacağı, PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bünyesinde kardiyolog ve nörolog kadrosunun olup olmayacağı, ısınma amaçlı kullanılan termal suların reenjeksiyona verilmesi ve havuzlarda kullanılan suyun atıksu olarak nasıl bertaraf edileceği konularında detaylı çalışma yapılarak rapor haline getirilmesini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı