REKLAMI GEÇ

Denizli’ye fuarda 96 metrekarelik stant

Denizli’ye fuarda 96 metrekarelik stant

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde 27-30 Kasım tarihleri arasında, İzmir Uluslararası Fuar Merkezi-Kültürpark’ta gerçekleştirilecek Travel Turkey 2008 Turizm Fuar ve Konferansı’na Denizli de katılacak. Denizli için fuarda, 96 metrekarelik stant ayrıldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2008 Salı, 01:00

Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda, Travel Turkey 2008 Turizm Fuar ve Konferansı hakkında bilgi verildi. Toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz katıldı.

‘Tanıtım için önemli’

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli’nin tekstil ve mermer sektörüne yoğunlaştığını belirterek, “Fuar Denizli’nin tanıtımı için çok önemli. Oda olarak iki aydır bu fuar üzerinde çalışıyoruz. İlimizin tekstil ve mermer sektörüne yoğunlaşması nedeniyle son yıllarda maalesef turizm ayağımız zayıf kaldı. Bu fuarın ilimizin turizm alanında hak ettiği yere gelebilmesi için başlangıç olmasını diliyorum” dedi.

‘Turist geliyor ama…’

Denizli’ye yılda 1.5 milyon turistin geldiğini belirten Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, kente gelen turistlerden yeteri kadar istifade edilmediğini dile getirdi. Ertekin, İzmir’deki fuarda Denizli’yi tüm yönleriyle tanıtacaklarını söyledi.

Fuarın üç gün süreceğini dile getiren Ertekin, “Fuarı düzenleyen Hannover-Messe International adlı firmanın dünya çapındaki bağlantıları ve 70 ülkedeki temsilcilikleri aracılığıyla duyurusu yapılan ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Travel Turkey 2008 Turizm Fuar ve Konferansı, TÜRSAB-Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Hannover-Messe International İstanbul ve İZFAŞ ortaklığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Uluslararası Fuar Merkezi-Kültürpark’ta 27–30 Kasım 2008 tarihinde gerçekleştirilecek” dedi.

Ertekin, “Bu yıl 4 holde toplam 55 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek olan ve yurtdışından yaklaşık 150 profesyonel turizmci ile yurt içinden, oteller, havayolları ve seyahat acentelerinden satın almacıların oluşturduğu 320 işletmenin dışında çeşitli il kültür ve turizm müdürlüklerimizin katılacağı fuarda, ilimize de 96 metrekarelik bir stant alanı ayrılmıştır. Standımızda, Valiliğimiz, İl Özel İdaresi, Ticaret Odası ve turizm sektörünün de katkılarıyla ilimizin tanıtımı yapılacaktır. Fuara, ilimizden iki belediyemiz ile turizm sektöründen 13 işletme katılacak” diye konuştu.

‘Pazarın potansiyelini göreceğiz’

Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nin turizm pazarını ve potansiyelini görmek için platform oluşturulacağını kaydeden Ertekin, “Fuarın ziyaretçi profilini profesyonel ziyaretçiler ve son tüketicilerin, ürün profilini tematik tatiller, tur operatörleri, yiyecek ve konaklama, SPA ve Wellness, ulaşım, seyahat teknolojisi, eğitim ve yatırımlar, etkinlikler, festivaller ve müzeler, kültürel yerler, dernekler ve kurumların oluşturduğu fuar boyunca uluslararası konferans programı, ülke sunumları ve workshop etkinlikleri olacak. Düzenlenecek programda, sektörün geleceğini belirleyen konulara yer verilecek. Yerli ve yabancı profesyoneller, sürdürülebilir turizm, çevre, yeni düzenlemeler, turizmde yeni kaynaklar ve gelecek beklentileri hakkında görüşlerini paylaşacaklar. Travel Turkey İzmir konferans programı, Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nin turizm pazarını ve potansiyelini görmek için mükemmel bir platform oluşturacak. Fuar ve konferansın, Avrasya Bölgesi ağırlıklı olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen profesyonel satın almacılar ve tur operatörleri ile Türk turizm sektörü arasında verimli bir iletişim köprüsü olması hedeflenmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı