REKLAMI GEÇ

DOKTOR BALIKLAR BU KEZ OTELLERDE İŞ BAŞINDA

DOKTOR BALIKLAR BU KEZ OTELLERDE İŞ BAŞINDA

Şifaları sularıyla insanlara hizmet veren beyaz cennet Pamukkale şimdide balıklarla tedavi hizmeti sunuyor. Doktor balık adı verilen balıklar, Antik Havuzun ardından otellerde de gelen turistlerin hizmetine sunuldu.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2011 Çarşamba, 16:15

Balıklar manikür, pedikür ve masaj yapar mı? Pamukkale’de ilk olarak antik havuzda hizmet vermeye başlayan Doktor balıklar şimdide otellerde bulunuyor. Kısa zamanda yerli ve yabancı turistlerin ilgisi çeken Doktor Balıklar otellere gelen turistlerinde ilgi odağı halinde. Bir yıl yaşayabilen, 28 derecelik suda hayatını devam ettiren balıkların en önemli özelilikleri ise insan vücudundaki ölü hücreleri temizlemesi.Sadece ölü hücrelerini temizlemeyen doktor balıklar, ayaklara pedikür ve masajda yapıyor. Bazı cilt hastalıklarını yok ediyor.

Türk balığı olarak bilinen ve zamanında Sivas Kangal’dan yurt dışına çıkartılan bu balıkları tekrar Türkiye’ye getirdiklerini belirten Villa Lycus Otel Müdürü Erkan Ceylan; “ Ülkemizden kaçırılan bu balıklar genleriyle oynanarak tekrar dünyaya satılmaya başlandı. Bizde bu balıkları Tayland ve Alman’dan getirdik. Yurt dışında bu balığın özelliği anlatılacağı zaman hakiki Türk Balığı olarak söyleniyor. Maalesef bizlerde bu balıkları yüksek paralar alıyoruz” dedi.

İnsanlara hem masaj hem de ölü hücreleri temizlediğini belirten Ceylan; “İnsanlar ellerini ve ayaklarını akvaryumlara sokarak belli bölgelerini masaj yaparak ve ölü derileri yiyorlar. Buraya gelen insanlarda görüşte bir şey olmasa da bir rahatlama hissediyor. Turistlerin şuanda çok güzel. Yurt dışındaki insanlar bu balıkları bildiği için hemen geliyor ve bu hizmetten yararlanmak istiyor. Buna da yoğun bir şekilde ilgi gösteriyorlar. Avrupalılar genelde ilgili gösteriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı