REKLAMI GEÇ

GEKA ve Turizm Müdürlüğü, ilçe belediyeleri için turizm uzmanı yetiştirecek

GEKA ve Turizm Müdürlüğü, ilçe belediyeleri için turizm uzmanı yetiştirecek

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kentin turizm potansiyelini artırmak için kalkınma ajansı GEKA ile yaptığı işbirliği hayata geçti. İki projeden birinde 19 ilçeden 60 personel turizm eğitimi alacak. Turizm uzmanı olacak personel, ilçesinin tüm turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2022 Cuma, 11:21

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edilen iki projesi hayata geçti. “Dernek Kamu Elele Projelerle Birlikte” ismi verilen ilk proje, tüm ilçelerin ayrı ayrı turizm potansiyellerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında; turizm hizmeti veren sivil toplum kuruluşları ile 19 ilçenin belediyesinden toplam 60 personele ‘turizm destinasyonu, turizmde pazarlama, turizmde yeni trendler nedir, turizm destinasyon noktaları nasıl geliştirilebilir’ konularında eğitim ve danışmanlık sağlanacak. Müdürlük, proje ile turizmin geliştirilmesi ile ilgili yeni yol haritası oluşturulması amaçlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turan Veli Akyol “Denizli ilinin turizm potansiyellerinin geliştirilmesi, destinasyon çeşitliliğinin artırılması, turizmin dört mevsime yayılması, ilimizin turizm potansiyellerinin tanınırlığı ve bilinirliliğinin artırılması, turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması, bilinen turistik mekanları ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere yeni alternatif ziyaret alanları oluşturulması ve bunun sonucu ile de yerli ve yabancı turistlerin konaklamalı ziyaretlerinin artırılması başlıca hedeflerimizdir” dedi.

Müdürlüğün, Milli Eğitim müdürlüğü ile birlikte geliştirdiği ve yine GEKA tarafından desteklenen diğer projesi “Şehrimi Mobil Uygulamayla Keşfediyorum” projesinin tanıtımı da yapıldı. Bu proje ile 23 öğretmene mobil cihaz uygulaması geliştirme eğitimi verilmesi sağlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı