REKLAMI GEÇ

Güvenli Turizm Sertifikası olmayan turizm tesisinin ruhsatı iptal edilecek

Güvenli Turizm Sertifikası olmayan turizm tesisinin ruhsatı iptal edilecek

Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler Genelgesine eklenen yeni madde ile 50 ve üzerinde yatak kapasiteli turizm tesisleri için ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alma zorunluluğu getirildi. 15 Temmuz’a kadar başvurup belgeyi almayanların ruhsatı iptal edilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2020 Perşembe, 14:32

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde sertifikalandırılmayan işletmelerin faaliyetine izin verilmeyecek. Karar İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ve Denizli Hıfzısıhha Meclisi’nin kararı ile yürürlüğe girdi. Karar uyarınca 50 ve üzerinde yatak kapasitesi bulunan, belediye ya da turizm ruhsatlı otellerin tamamı 15 Temmuz’a kadar sertifikalanmak için başvuracak.

Kararda, “Covid19 kapsamında olağanüstü pandemi koşullarında sağlıklı ve güvenli bir turizmi mümkün kılmak ve alınan tedbirlerin üst seviyede güvenilirliğini sağlayabilmek için Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı koordinasyonunda ve www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen, uluslararası sertifikasyon kuruluşları tarafından üst düzey sağlık ve hijyen koşullarının konaklama tesislerinde yerine getirildiğini belgeleyen ve aylık denetimlerle devamlılığını sağlamayı hedefleyen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nın, 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerince (belediye veya il özel idaresi ruhsatlılar dahil) alınması zorunludur” denildi.

Güvenli Turizm Sertifikası olmayan turizm tesislerinin faaliyetine izin verilmeyeceğinin belirtildiği kararda, “Güvenli Turizm Sertifikası’ alma zorunluluğu getirilen konaklama tesislerinin, sertifikasız faaliyet gösterdiğinin tespiti halinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve/veya turizm belgesi iptali dahil her türlü cezai işlem saklı kalmak kaydıyla, işletme faaliyetlerine son verilir” denildi. Fotoğraf: AA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı