REKLAMI GEÇ

Karahayıt yeniden doğacak

Karahayıt yeniden doğacak

Denizli’nin, kendine has kırmızı termal suyuyla ünlü Karahayıt Beldesi turizm atağına geçiyor. Pamukkale’ye sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve bölgesinde 5 yıldızlı otelleri barındıran Karahayıt, TOKİ tarafından yapılacak rekreasyon çalışmaları ile cazibe merkezi haline gelecek. Öyle ki, uluslar arası standartlarda hizmet veren ve isim yapmış 5 büyük otelin inşası da yakın zamanda bölgede başlayacak.

/ DENİZLİHABER / 2 Mart 2012 Cuma, 11:43

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Karahayıt Beldesinin en önemli simgesi olan kırmızı termal su, yılın her mevsimi kaynağından 58 derece sıcaklıkla yeryüzüne ulaşıyor. Termal suyun içinde barındırdığı zengin mineraller ile hastalara şifa da dağıtan Karahayıt, yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı olması için kamu ve özel sektör yatırımcılarının el birliği ile parlak bir geleceğe adım atmak için gün sayıyor.

Pamukkale ve Karahayıt’ın geleceği Pamukkale İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Vali Abdülkadir Demir’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural, Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale İşletme Müdürü Himmet Ş. Akder, ÖÇK Şube Müdürü Ali Rıza Sığırtmaç ve DENTUROD Başkanı Şeref Karakan’ın yanı sıra Pamukkale ve Karahayıt’ta bulunan işletme ve otellerin temsilcileri katıldı. Turizm işletmecileriyle bir araya gelen Vali Abdülkadir Demir, Karahayıt bölgesinin içinde bulunduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyledi.

Karahayıt bölgesinin sadece Denizli için değil, Türkiye için de çok özel bir bölge olduğuna dikkat çeken Vali Demir,  bölge çok geniş bir alanı kapsamadığından, bu alanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bölgeye dünya standartlarında tesisler yapılarak bölgenin tanıtılması gerektiğinin altını çizen Vali Abdülkadir Demir, ilimize ve bölgeye yakışmayan mevcut yapıların kaldırılarak, TOKİ tarafından kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden bir yapılanmasının gerçekleştirileceğini söyledi.

Yüzde 90’ı ruhsatsız bulunan belde merkezindeki pansiyonların ağırlıklı olduğu bölgenin düzenlenmesi için Karahayıt Belediye Meclisi tarafından 2009 yılında alınan karar ile “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edildiğini belirten Vali Demir, 2010 tarihinde imzalanan ön protokol doğrultusunda, projelerin uygun görülerek uygulama projesi alımı çalışmalarının TOKİ tarafından başlatıldığını söyledi. Bu konuda bir yıl içinde ciddi bir mesafe alınacağını ifade eden Vali Demir, “Bölgenin kentsel dönüşümü için TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirildi ve yer teslimi yapıldı. Karahayıt’a özel bir durum oluşturacağız. TOKİ tarafından gerçekleştirilecek “kentsel Dönüşüm” çerçevesinde toplu konut alanı 43 konut bloğu 258 daire ve 4 işyeri olarak projelendirilirken, pansiyon ve ticaret yapıları için 20 pansiyon bloğu (678 oda) ile 19 ticaret bloğu şeklinde projelendirildi” dedi.

Konuşmasında sık sık Karahayıt’ın önemli bir termal merkez olduğuna dikkat çeken Vali Demir, konulan hedefin büyük olması gerektiğini vurguladı. Yapılacak işlerin çok kolay gerçekleşmeyeceğini ancak top yekün çalışmayla başarıya ulaşılacağına inandığını belirten Vali Demir, kamu olarak ne yapılması gerekiyorsa destek vereceklerini de özellikle belirtti. Bölgede golf sahası için ayrılan sahanın muhafaza edilerek ileride yapılmak üzere korunması gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Demir, Karahayıt’a uluslararası 5 büyük otel yapılacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı