REKLAMI GEÇ

Koreli turistler el dokumalarına hayran kaldı

Koreli turistler el dokumalarına hayran kaldı

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’ne gezi kapsamında gelen Güney Koreli öğrenciler, Hanife ve Ahmet Paralı Yöresel El Sanatları ve Tekstil Müzesi’ni ziyaret etti. Müzede el dokumasının nasıl yapıldığını gören öğrenciler, Kızılcabölük’e hayran kaldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2013 Cumartesi, 15:45

Güney Kore’de Türkçe ve dış politika bölümü öğrencisi olan grubun rehberi Hong Sua Busan, Güney Kore’de derslerinde başarılı olan öğrencilerin, 40 gün içinde Türkiye turu kapsamında 13 ili gezerek Anadolu’nun kültürel varlıklarını yakından tanıyacaklarını söyledi.

İlk turun geçen ay başladığını belirten Busan, “Kore Milli Eğitim Bakanlığı, başarılı öğrencileri, kardeş ülke gördükleri Türkiye’yi küçük yaşta iyi tanımalarını için bu projeyi geliştirdi. Proje kapsamında İstanbul, Bursa, Konya, Ağrı, Şanlıurfa, Kayseri, Burdur, İzmir, Hatay, Denizli, Muğla, Nevşehir ve Antalya illerinde bulunan tarihi ören yerlerini gezecekler. Basında, Kızılcabölük hakkında çıkan dokuma ve dokunan ürünleri haberlerini görünce merak ettiler. O yüzden buraya geldik” dedi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu ise Koreli öğrencilerin el dokumasına hayran kaldıklarını belirtti. Uslu, “Kızılcabölük el dokuma sanatı ürünlerinin ve belde kültürünün sergilendiği, el dokuması üretimi aşamalarının üç boyutlu olarak canlandırıldığı Hanife ve Ahmet Paralı Yöresel El sanatları ve Tekstil Müzesi onları çok etkiledi. Kızılcabölük sokaklarında gördükleri aşırı ilgiden de memnun kaldılar. Gelen her misafirimize Türk misafirperverliğini göstermeye gayret ediyoruz” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı