REKLAMI GEÇ

Müze kartta hedef 500 bin

Müze kartta hedef 500 bin

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, 18 Haziran’da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından tanıtılan ve satışına başlanılan ‘Müze Kartlar’dan, 4 ayda 540 geçici Müze Kart satışı yaptıklarını, bu rakamın yıl sonuna kadar 500 bini bulmasını hedeflediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2008 Cuma, 00:00

Vatandaşların tüm müze ve ören yerlerini ekonomik koşullarda ziyaret etmelerine olanak sağlayan Müze Kart ile 300’ü aşkın müze ve ören yerinin bir yıl boyunca istenildiği kadar ücretsiz olarak gezebileceğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, 4 aydan 540 geçici Müze Kart satışı yaptıklarını, bu rakamın yıl sonuna kadar 500 bini bulmasını hedeflediklerini söyledi. Korkmaz, “Bakanlığımız, sahip olduğumuz kültürel zenginlikleri vurgulamak ve dünyaca ünlü müze ve ören yerlerimize ziyaretleri artırmak amacıyla Müze kart projesini başlattı. Müze kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı dünyaca ünlü eserlerin sergilendiği 300’ü aşkın müze ve ören yerini, sadece 20 YTL karşılığında bir yıl boyunca sınırsız gezebilme olanağı sunuyor. Denizli’de Pamukkale kuzey ve güney giriş kapılanda Müze Kart satışı yapılıyor. Etnografya Müzesi, Laodikya ve Hierapolis Müzesi girişinde de Müze Kart satıyoruz. Buralarda elektronik kart geçiş sistemi bulunmadığı için geçici müze kart veriyoruz. Bu geçici kartlar elektronik geçiş sistemi bulunan tüm noktalarda iki ay içerisinde normal karta dönüştürülüyor” dedi.

Stant açılıp satış yapılacak

Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak daha fazla vatandaşın kolaylıkla Müze Kart sahibi olabilmesi için Candoğan Parkı önünde stant açacaklarını ve geçici Müze Kart satışı yapacaklarını anlatan Korkmaz, “Müze Kart’ı vatandaşlara 20 YTL’den öğrencilere ile 10 YTL’den satıyoruz. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için ören yerleri ve müzeler ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Müze Kart’ın kullanımının artması, daha fazla insanın Müze Kart sahibi olabilmesi için görevlilerimiz tarafından kurulacak stantta satış yapılacak. Beyaz Cennet Pamukkale’yi her yıl 1.5 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bu turistlerden 500 bini yerli turist. Yıl sonuna kadar 500 bin yerli turistin tamamına Müze Kart satmayı hedefliyoruz. Müze Kartı bulunanlar, ören yerleri ve müzelere girişlerde bilet sırası beklemiyor. Geçiş noktalarından kendilerine ayrılan bölümlerden kartlarını göstererek rahatlıkla geçiş yapabiliyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı