REKLAMI GEÇ

Sağlık turizminde Karahayıt üs haline geliyor

Sağlık turizminde Karahayıt üs haline geliyor

Denizli’de özel ve kamu hastaneleri toplam 24 hastanenin hizmet verdiği Denizli sağlık turizmi için atağa geçti. Denizlili işadamları termal sağlık turizmi alanında yatırım yapma kararı aldı. Bu yatırımlarla Karahayıt, bölgenin sağlık turizminde merkez konumuna gelecek. Dünyanın dört bir yanından Karahayıt’a akın edecek turistler bu tesislerde hem tedavilerini yaptıracak hem de tatillerini geçirecek. Böylece Denizli günü birlik turizmden de kurtulacak.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2012 Cumartesi, 11:41

Sağlık alanı ilan edilen Karahayıt’ta 4 tesis hayata geçiriliyor. Kerim Çıralı, Umut Termal, Özkan Atik ve Denizli’de ünlü Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Malik Dülgeroğlu tarafından inşa edilen bu tesislerin yanı sıra Zafer Katrancı’nın da bölgeye 5 yıldızlı bir tesis inşa edeceği öğrenildi. Pamukkale Üniversitesi’de bölgede Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yatırımı yapacak. Bu yatırımlarla Karahayıt, bölgenin sağlık turizminde merkez konumuna gelecek. Dünyanın dört bir yanından gelecek turistler bu tesislerde hem tedavilerini yaptıracak hem de tatillerini geçirecek. Böylece Denizli günü birlik turizmden kurtulacak.

Vali Abdülkadir Demir’in turizmde seferberlik başlatması ile yatırımcılarda gözünü bölgeye dikti. Karahayıt ve bölgedeki değişim Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun Colossae Oteli satın alması ile başladı. Karamanlıoğlu yatırımları durdurmadı ve Buldan ve Karahayıt’ta geniş araziler satın olarak termal turizm ve sağlık alanında fizibilitelere başladı. Karamanlıoğlu’nu örnek alan yatırımcıların ilgisi arttı. Özkan Atik Şirketler Grubu bölgede devre mülk ve sağlık alanı ve otel projesini başlattı. Ardından Kerim Çıralı ve Umut Termal’de bölgede yatırım için çalışmalara start verdi.

Denizli’de ünlü Fizik Tedavi Uzmanı Malik Dülgeroğlu ise ilk somut adımı atan yatırımcılardan. Dülgeroğlu hem poliklinik hem de konaklama şeklinde bir tesis inşa ediyor. Bu yıl sonu hizmete girmesi beklenen tesis sağlık alanında inşa edilen ilk proje olacak.
Öte yandan Ozan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Katrancı turizm alanında büyük bir yatırım için kolları sıvadı. 300 odalı sağlık tedavi bölümlerinin yer alacağı kongre merkezinin bünyesinde barındıracağı 5 yıldızlı bir otel inşa edilecek. Katrancı, “Denizli’de özellikle turizm anlamında bir canlanma var. Bizde şirket olarak bu yönde bir yatırım yapacağız. İlk yatırım maliyeti 20 milyon dolar olacak. Denizli ve bölgesine yakışır bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural ise “ Karahayıt’ın cazibesi her geçen gün artıyor. Bu yatırımlar Karahayıt’ın kaderini değiştirecek” dedi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı da Denizli Özel İdaresi’ne ait olan arazinin üniversitesi bünyesine alındığını bu alanda Fizik tedavi ve Rehabilitasyon hastanesini yatırımım 2013 yatırım döneminde başlatılacağını açıkladı.

DENTUROD Başkanı Şeref Karakan ise bu yatırımların bölgeye ve turizmcilere rahat bir nefes aldıracağını söyledi. Karakan,  “El ele verip bu potansiyeli değerlendirerek, Denizli turizmini geliştireceğiz. Bu tesisler arttıkça günü birlik turizmde kalıcı turizme geçişte büyük bir aşama kat etmiş olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı