REKLAMI GEÇ

Tataristan’dan Denizli’ye sağlık turizmi çıkarması

Tataristan’dan Denizli’ye sağlık turizmi çıkarması

Denizli’ye termal ve sağlık turizmi konularında iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki heyet, şifalı sularıyla ünlü Karahayıt’ta incelemelerde bulundu. Vafin, sanayi alanında iki ülke arasında iyi bir işbirliği olduğunu belirterek “Sağlık alanında da çok verimli bir işbirliği yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2016 Çarşamba, 09:32

Deniz TOKAT/ (DHA)
Türkiye ve Tataristan arasındaki sağlık ve termal turizm alanlarındaki ilişkiyi geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla Denizli Valiliği tarafından davet edilen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki heyet, Pamukkale İlçesi’nin termal turizmi ve şifalı sularıyla ünlü Karahayıt Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Vafin’e ziyaretinde Tataristan Rehabilitasyon Başsorumlusu Rezeda Bodrova ve ülkenin çeşitli şehirlerinde görevli rehabilitasyon uzmanları eşlik etti. Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı heyeti karşıladı.

Karahayıt’taki Pam Termal Otel’de incelemelerde bulunan Vafin ve beraberindekiler, otel bünyesindeki Nobel Tıp Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında Sağlık Merkezi Müdürü Turgay Sehil’den bilgi aldı. Fizyoterapi cihazlarını da inceleyen Vafin, sağlık merkezinde cep telefonuyla sık sık fotoğraf çekti.

HEDEF 2017’DE SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK
Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli ve Pamukkale’yi ve bölgedeki turizm potansiyelini Tataristan sağlık heyetine anlattıklarını, verilen ve hedeflenen sağlık hizmetleri konularında bilgiler verdiklerini söyledi. 2017 yılı içerisinde iki ülke arasında sağlık turizmini geliştirmek istediklerini belirten Arpacı, “Yeni yıl içerisinde Denizli’ye Tataristan, Rusya ve Orta Asya cumhuriyetlerinden birçok turisti misafir edip onları tedavi ederek ülkelerine güler yüzle göndermeyi hedefliyoruz” dedi.

“KARAHAYIT’TA ÇOK FARKLI BİR ATMOSFER VAR”
Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Pamukkale ve Karahayıt’ı çok beğendiğini, Karahayıtta tedavi olmaya yardımcı olan çok farklı bir atmosferin bulunduğunu söyledi. Tataristan’da Türkiye Ekonomi Bakanlığı tarafından bir işbirliği toplantısı yapılıp, burada sanayi ve tıp alanlarında işbirliği yapılması kararı alındığını kaydetti.

Konuk Sağlık Bakanı Vafin, Türkiye’nin sağlık alanındaki tecrübelerine büyük ilgi duyduklarını belirtip, “Rehabilitasyon konusu Tataristan için önemli bir konu. Aslında bu çok zor bir alan, bilgi ve tecrübe sahibi olmanız gerekiyor. Sanayi alanında iyi bir işbirliğimiz var. Tataristan’da pek çok Türk şirketi faaliyet gösteriyor. Sağlık alanında da çok verimli bir işbirliği yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Tataristan heyetine incelemelerin ardından yapılan toplantıyla Denizli’nin doğal ve kültürel yapısı sunumlarla anlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı