REKLAMI GEÇ

Turist sayısı arttı

Turist sayısı arttı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, 2008 yılının ilk 3 ayında ilimize gelen yabancı turist sayısında yüzde 17 oranında artış yaşandığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, ülkemize gelen yerli ve yabancı turist sayısına yönelik bilgiler vererek yabancı turist sayısında yüzde 17 oranında bir artış yaşandığını söyledi. Müdür Korkmaz, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Turist sayısı bakımından bir yükseliş olduğunu söyleyebiliriz. 2007 yılında Ocak, Şubat ve Mart ayları arasında 18 bin 300 yerli turist, 148 bin civarında da yabancı turist ilimizi ziyaret etmiştir. Buna karşın 2008 yılının ilk üç ayını incelediğimizde yerli turist 17 bin 415, yabancı turist ise 173 bin civarında kayıtlara girmiştir. Geçen yıl ile bu yılı değerlendirdiğimiz de ise yerli turist rakamlarında yüzde 4,8’lik bir düşüş yaşanırken yabancı turist sayımızda yüzde 17 oranında bir artış yaşandığı görülmektedir” dedi.

Dünyaca ünlü Pamukkale’nin giriş ücretleri hakkında da bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, “2005 yılında kişi başına yerli turistten 2 YTL, yabancı turistten ise 5 YTL alınıyordu. 2008 yılında ise Bakanlığımızın ve İl Özel idaresi tarafından Ören terleri fiyatları kapsamında Pamukkale’ye giriş yerli ve yabancı turistte 10 YTL’ye çıkarılmıştır” dedi.

Müdür Korkmaz, “İl Valiliğimiz, Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz bundan sonraki süreçte daha başarılı çalışmalar yaparak yerli ve yabancı turist sayısını artırmaya çalışacaktır. Kültür mirasımız olan ören yerlerimize ve Pamukkale’ye daha başarılı çalışmalar yapacağız. Öylece mirasımıza daha iyi sahip çıkmış olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı