REKLAMI GEÇ

Turizm Pamukkale’den ibaret değil

Turizm Pamukkale’den ibaret değil

2009 yılı İl Turizm Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Yavuz Erkmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakçcı, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ve personelleri ile Kaymakamlar, Turizm İşletmecileri katıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2009 Çarşamba, 00:00

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz Erkmen, Denizli’deki turizm hareketliliği ile ilgili olarak genel bir değerlendirmede bulundu. Yavuz Erkmen, Denizli turizminin sadece Pamukkale’den ibaret olmadığının altını çizdi. Jeotermal kaynaklarıyla, dokumasıyla, farklı kültür miraslarıyla Denizli’nin çok çeşitli turizm alternatifinin olduğunu belirten Erkmen, bu alternatif alanları farklı çalışmalarla geliştirmek istediklerini ifade etti.< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Erkmen, “Turizm; insanların gerek kendi ülkelerini, gerekse yabancı ülkeleri ziyaret etmelerinin oluşturduğu ekonomik ve sosyal etkileşimi olan bir olgudur. Dinlenme, eğlenme, sağlık, spor, bilim, din, kültür, tarih, alışveriş, yeme-içme, doğal güzellikler ve bunun gibi sebepler turizmin ana unsurlarıdır. Bu özelliklerinin hemen hepsi ilimiz sınırları içinde mevcuttur. Denizli stratejik, kültürel, ekonomik, sosyal, ulaşım açısından da ülkemizin önemli bir ilidir. Pamukkale’siyle, Karahayıt’ıyla, Antik Tiyatrosuyla, ören yeriyle, Jeotermal kaynaklarımızla, kültür miraslarımızla, dokumamızla vb. diğer özelliklerimiz turizmimizin en üst seviyeye çıkartacak olan etmenlerdir. Bugünkü bu yoğun ilgi ve katılımla karşılanan toplantıda; bütün kesimlerin, görev alan kuruluşların ve sektörlerin görüşlerini alarak, geçtiğimiz yıllardan edindiğimiz tecrübelerle 2009 yılı sezonunda ilimizde turizm alanında ne gibi çalışmalar yapmalıyız, ne gibi tedbirler almalıyız bunları değerlendireceğiz. Burada, hep beraber düşüncelerimizi paylaşarak 2009 yılının çok daha iyi geçmesi için büyük gayret göstereceğiz” dedi. 

Denizli’nin tüm güzellikleriyle beraber tanıtımının sağlanması, tarihi ve kültürel değerlerimizin bakım ve onarımı, turizm amaçlı spor parkurlarının belirlenmesi, turizm yoğunluğu olan yerlerdeki otopark sorunları, görüntü ve gürültü kirliliği gibi çeşitli konulara değinen Vali Erkmen konuşmasına devamla; “İnsanlarımız dinlenmeye geliyorlar. Eğlenecek gençlerimiz eğlenecekler, yaşlılarımız da dinlenecekler. Bunun ortasını bulmalıyız. Çevreyi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok ve buna fırsat vermeyeceğiz. Gürültü açısından İlçe Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve güvenlik güçlerimize büyük görevler düşmektedir” dedi. 

Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapılan konuşmaların ve sunumun ardından sektör temsilcilerinin sorunları dinlendi, çözüm önerileri getirildi. Pamukkale giriş ücretinin fazla olmasından yakınan işletmecilere karşın, Vali Yavuz Ermen müze kartını hatırlatarak, bu kartın daha avantajlı olduğunu savundu. İşletmeciler aynı zamanda Pamukkale müzesinin Denizli merkezde değil de Pamukkale’de olması önerisinde bulundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı