REKLAMI GEÇ

Turizmciler “termaliyigelir.com”da birleşti

Turizmciler “termaliyigelir.com”da birleşti

Denizli’de termal otel işletmecileri, özellikle yerli turistlere yönelik tanıtım atağı başlattı. Denizli’de termal özellikle işletme ve yatırım belgesi olan 10 tesisin katılımıyla “termaliyigelir.com” portalından geniş çaplı tanıtım çalışma gerçekleştirileceğini açıklayan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği(DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, kampanyalarla da yerli turistlerin bölgeye çekileceğini belirtti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2016 Perşembe, 15:44

Denizli’de uzun zamandan beri tartışılan “Pamukkale’ye neden yerli turist gelmiyor?” konusuna son noktayı koyacak çalışma yine turizmcilerden geldi. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, düzenlediği basın toplantısında, termal özellikleri olan işletme ve yatırım belgeli tesislerin katılımıyla kurulan “termaliyigelir.com” tanıtım portalı ile ilgili bilgi verdi.

denizli-termal-tanitim-atagi-denturod-ic-1

Denizli’nin termal özelliği konusunda farkındalık yaratmak, Denizli turizmine katkı sağlamak için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şen, “Denizli, Anadolu’nun temiz güvenilir gezilebilecek çok yeri olan şehir. Bu şehrin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu şehrin daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Şehrimize son 10 veya 5 yılda bir kere gelip giden misafirlerin çok iyi itibarlarla ayrıldığını gördük. Şehre tekrar gelmek isteyenlerin gezebileceği yerlerin çok iyi anlatılması ve tanıtılması yönünde fikir birliği yaptığımız otel işletmecilerimizle bu çalışmayı başlattık” dedi.

PAMUKKALE’Yİ YERLİ MİSAFİRLERİMİZE TANITMALIYIZ
Kültür turizmi için Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin büyük çoğunluğunun Pamukkale’yi ziyaret etmeden gitmediğini vurgulayan Şen, “Biz yerli misafirlerimizin de bu bölgeyi daha iyi tanımasını istiyoruz. Bu nedenle ajansla anlaşarak “termaliyigelir.com” u oluşturduk. Bu siteye 10 tesisimiz katıldı. Ortaklaşa kampanya yürütüyoruz. Tesislerimizle gönüllülük esasına göre katıldılar. Kampanyanın neticelerini in kısa zamanda alacağız. Biz inanıyoruz ki, kampanya çok başarılı olacak, şehrimize gelen özellikle yerli misafir sayısında ciddi bir artış yakalayacağız. Bundan sonraki çalışmalarımız da ‘termaliyigelir.com’ portalı üzerinden olacak” dedi.

GÜNLÜK 99 LİRAYA KONAKLAMA
Yerli turistleri Pamukkale’yi çekmek için gerçekleştirdikleri kampanya ile ilgili de bilgi veren Şen, yerli turistlerin 99 liraya otellerde konaklayabileceğini söyledi. Ayrıca, kampanya içerisinde Pamukkale Ören yeri gezi, Antik kentlerin ziyareti ve Buldan ziyaretlerini de kapsadığını söyleyen Şen, “Fiyatlar oldukça uygun. Otellerimiz yerli turist için indirime gitti. Günlük 99 TL’den başlayan fiyatlarla termal turizm sektörümüz hizmet verecek” dedi.

ACENTELER BAZINDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞÜ HAZMEDEMİYORUZ
DENTUROD Başkanı Şen, 2015 sezonundaki acenteler bazındaki yüzde 20’lik düşüşü hazmedemediklerini vurgulayarak, “2015 sezonunda Türkiye genelinde yüzde 1, Antalya’da yüzde 5, düşüş yaşanırken Pamukkale’de yüzde 8 civarında düşüş yaşandı. Acenteler bazında da yüzde 20 düştü. Biz devamlı iki haneli büyüme rakamlarını alışmış bir il olarak hazmedemedik. Ne yapmamız gerekiyor, diye düşünürken, termaliyigelir.com’da birleştik” diye konuştu.

denizli-termal-tanitim-atagi-denturod-ic

TEK İSTEĞİMİZ ÖRENYERİ GİRİŞ ÜCRETLERİNİN DÜŞMESİ
Bundan sonraki dönemde Hierapolis Ören yerinin giriş ücretinin düşürülmesinin tek istekleri olduğunu söyleyen Şen, “Burasının Büyükşehir Belediyesi veya Pamukkale Belediyesi’ne devredilmesi temel dileğimizdir. Çünkü buraya gelecek yerli misafirlerimiz için 35 liralık ücret, yüksek bir bedeldir. Bölgemiz için oldukça önemli olacaktır” dedi.

HEDEF ARAP TURİSLER
Şen, 2016 yılında yaşanan Rusya, Almanya krizi nedeniyle rezervasyonlarda sıkıntı yaşandığını da belirterek, şunları söyledi:
“Rezervasyonlardan da anlaşılacağı gibi 2016 yılı yabancı turist bakımından olumlu görülmüyor. Bu nedenle yerli turistlere yönelik tanıtım çalışması başlatıldı. Bodrum Fethiye Marmaris ‘i kapsayan Turkuaz kıyıları projesi oluşturuldu. Yine Kuzey Ege’yi kapsayan projeler var. Ama biz tek başımıza termal özellikleri ön plana çıkararak Pamukkale’yi en iyi şekilde tanıtabilirsek ciddi anlamda yerli misafir alabileceğimizi inanıyorum. İkinci bir projemiz ise özellikle arap misafirleri şehrimize çekebilmek için çalışmalar yapmak. Bunla ilgili daha önceki yıllarda, fuarlar bazında yapıyorduk. Arap turistlerin Karadeniz, Afyon ve Bursa’ya yoğun ilgisi olduğunu görüyoruz. Geçen yıl 300 adet çartır Ordu, Giresin, Trabzon ve Samsun havaalanına indi. Her çartırda 200 misafir olduğunu düşünürseniz 60 bin kişi. Arap misafirlerin burayı ziyaret etmesinin nedeni, doğal olması, doğasının olması, serin olması. Bizim Denizli’de de buna benzer Babadağ, Teleferik yayla evleri, sıcak su termal özelliğine baktığınızda da Pamukkale ve termal su bölgemizde olması, Arap Misafirleri Denizli’ye gelmesi için yeterli sebep. Tek yapılması gereken tanıtım. Bununla ilgili derneğimiz çalışmalarına başladı.”

GÖZÜMÜZ ANKARA’DA
Bakanlığın turizm için eylem planı hazırladığını belirten Şen, “Pazartesi günü açıklanacağını düşünüyoruz. Bu eylem planının bizim için iyi sonuçlar doğuracağı düşüncesindeyiz” dedi.

GEKA’YA ÇAĞRI
GEKA’nın turizme yönelik proje hazırlarken Muğla, Aydın ve Denizli’deki turizmcilerle istişare içinde olması gerektiğini anlatan Şen, “Bizimle projeleri paylaşması gerekiyor. Çünkü sektöre emek veren, 20-25 yıldan beri bu sektörün içinde olan bizlerin bilgi ve deneyimi olmadan hazırlanan projelerin başarısız olacağını inanıyoruz. Buradan GEKA’ya çağrıda bulunuyorum. Bundan sonra yapacağı projelerde mutlaka derneğimiz ve üye arkadaşlarımızın fikirleri alınmadan yapılan her emek, her harcama boşa gidiyor” diye konuştu.

TÜRSAB SORGULANMALI
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin teleferik projesinin kendileri için güzel bir örnek olduğunu vurgulayan Şen, “5 liraya yaylaya çıkıyorsunuz 5 saat vakit geçiriyorsunuz. Pazar günü soğuk havada 8 bin 500 kişinin ziyaret ettiği bir alan haline geldi. Pamukkale’ye 8 bin 500 kişiyi götüremiyorsak burada bir çarpıklık var demektir. Bunun sorgulanması lazım. Özellikle TÜRSAB’a sorulmalı. TURSAB, Denizli için ne yapıyor? Pamukkale’den elde ettiği yaklaşık 50 milyon liralık gelirden Denizli’ye ne veriyor? Denizli halkına ne veriyor? Denizli’nin gelişimine ne veriyor? Tüm bunların cevaplarının alınması şart” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı