REKLAMI GEÇ

Turizmde şaka gibi haciz

Turizmde şaka gibi haciz

Denizli’nin termal turizm merkezlerinden Karahayıt beldesindeki bir otelin haczedilen malları, işletmecilerin hacze konu borca kefil olmaları üzerine geri getirildi. 2 gün süren hacizden dolayı otel 250 bin TL zarar etti.

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2009 Pazar, 17:29

Haczedilen otelin eşyaları geri geldi. Denizli’nin termal turizm merkezlerinden Karahayıt beldesindeki bir otelin haczedilen malları, işletmecilerin hacze konu borca kefil olmaları üzerine geri getirildi. Karahayıt beldesinde faaliyet gösteren Hierapolis Thermal Otel’i kiralayan şirketin ortaklarından Sultan Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketleriyle hiçbir ilgisi olmayan bir borç için icra kefili olmak zorunda kaldıklarını, bu şekilde haczedilen malları geri alabildiklerini söyledi.

Mülkiyeti Kittaş A.Ş’ye ait tesisi ocak ayında kiraladıklarını belirten Günay, Kittaş A.Ş’nin Mega Tekstil’e olan 555 bin dolarlık borcundan dolayı, kiracı konumundaki şirketlerine icra işlemi uygulandığını, bu borçla ilgilerinin bulunmadığını bildirdi. Günay, tesisi devralırken söz konusu borçtan haberdar olmadıklarını ifade ederek, hacizden doğan zararı geri almak için icra takibi yapanlara tazminat davası açacaklarını söyledi. Yaşadıkları bu haksızlık karşısında haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Günay, ”Günlük 25 bin liralık bir girdimiz vardı, 10 günde yaklaşık 250 bin lira kadar zararımız oldu. Aynı zamanda iptal edilen turlarımız var. İptal edildikten sonra herhangi bir geri dönüş yaşamadık. Yaklaşık 1 ay biz bunun sıkıntısını çekeceğiz” dedi.

Termal turizm merkezi Karahayıt beldesinde faaliyet gösteren Hierapolis Thermal Otel’e jandarma eşliğinde gelen alacaklı Mega Tekstil firmasının avukatları ve icra memurları, dün otel müşterilerinin önünde haciz işlemine başlamıştı. Oteldeki klimalar sökülmüş, bazı elektronik ve beyaz eşyalar alınmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı