REKLAMI GEÇ

“Turizme bakış açımız değişmeli”

MÜSİAD’ın, Elazığ’da yapılan Genel İdare Kurulu Toplantısı sonrası bir açıklama yapan MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Ayhan Doğruyol, “Turizme bakış açımızı değiştirmeliyiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2008 Salı, 00:00

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel İdare Kurulu, Elazığ’da toplandı. Toplantıda, Türkiye’nin turizm potansiyeli masaya yatırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, MÜSİAD Genel Başkanı ve MÜSİAD’ın 28 şubesinin başkanlarının katıldığı toplantı sonrası bir açıklama yapan MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Ayhan Doğruyol, “Turizme bakış açımızı değiştirmeliyiz” dedi.Toplantı sonrası yayınlanan, toplantı sonuç bildirgesinde yer alan konulara değinen Doğruyol, “Türkiye’nin cari açığını kapatması için ağırlığını bir yandan da turizme vermesi şarttır. Zira ihracat kalemleri içinde ithalat payının en düşük olduğu sektör hiç kuşkusuz turizmdir. Türkiye’nin, 50 milyar dolarlık bir turizm geliri elde etmesi durumunda, cari açık sorunu büyük bir tehdit olmaktan çıkabilecektir. Turizme bakış açımızı değiştirmeliyiz” dedi.

MÜSİAD’ın sonuç bildirisinde, Turizm Yüksek Kurulu oluşturulması, yabancı sermaye girişi için çaba gösterilmesi, tanıtım faaliyetlerinin artırılması ve turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesi ile turizmin 12 aya yayılmasının şart olduğu belirtildi. Bildiride, turizm desteklerinin gözden geçirilmesi ve her şey dahil sisteminin israf ve savurganlığı artırmasına izin verilmemesi gerektiği de ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı