REKLAMI GEÇ

Ulusal medya temsilcileriyle Denizli turu

Ulusal medya temsilcileriyle Denizli turu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin tanıtımına katkı sağlayıp, turizmden aldığı payı artırmak amacıyla ulusal ve uluslararası yayınlar yapan Türkiye’nin önde gelen medya kurumu temsilcilerini ağırladı. Programa katılan televizyon, gazete ve dergi temsilcilerine Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini anlatan Başkan Osman Zolan, Denizli’nin turizmin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2016 Pazartesi, 15:11

Denizli’nin turizmden daha fazla pay alabilmesi için yatırımlar gerçekleştiren ve tanıtıma yönelik planlamalar yapan Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası yayınlar yapan medya kuruluşlarının temsilcilerini konuk etti.

Kentin tanıtımıyla ilgili programa Habertürk TV, Ülke TV, Hürriyet, Milliyet, Posta, Dünya, Türkiye ve Yeni Şafak gazeteleri ile Platin, Forbes, Elele, Para, Hi-tech/Otelcilik, Skyroad, Gastronomi, Food&Travel, Ekonomist ve Skylife, Suntines dergilerinin temsilcileri katıldı.

denizli-buyuksehir-turizm-3

Düzenlenen gezilerde konuklar Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti, Laodikya Antik Kenti, Kaleiçi Çarşısı, Babadağlılar İşhanı, Teleferik Tesisleri, Buldan ve Çamlık Mesireliği’ni gezen konuklar, konuklar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya’da dinlenme fırsatı bulurken, Bağbaşı Yaylası’ndaki bungalov evlerde konakladı.

denizli-buyuksehir-turizm-1

10 MİLYON TURİST HEDEFİ
Bu arada Çamlık’ta düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları ve hayata geçireceği projeleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin sanayi ve tarımın yanı sıra zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi olarak doğal, tarih, sağlık, kış ve yayla turizmini geliştirmek için yaptıkları çalışmaları anlatan Zolan, “Turizmde lokomotifimiz olan Pamukkale, dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliğe sahip ve yılda 2,5 milyonun üzerinde kişinin ziyaret ettiği yer. Denizli en çok ziyaret edilen iller sıralamasında 5’inci sırada. Ancak Denizli turizm potansiyelinin yüzde 10’u kullanıyor. Denizli’nin güzelliklerini sadece Denizlililerin yaşaması bencillik olur. Bu güzellikleri ülkemize ve dünyaya daha iyi tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. 2023’e kadar Denizlimize 10 milyon turist gelmesini sağlayacağız. Denizli turizmin parlayan yıldızı” dedi.

denizli-buyuksehir-turizm-2

“DENİZLİ YEŞİL BİR KENT”
Denizli’nin Türkiye’nin en temiz ve en çevreci kent unvanına sahip olduğunu kaydeden Zolan, “Denizli’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 13 metrekare. Avrupa standardı 8 metrekare. Yaptığımız çalışmalarla Denizli’mizi bu alanda Avrupa standartlarının üzerine çıkardık. Denizli bulunduğu konumu, sahip olduğu değerleri, çalışkan insanlarıyla ayrı bir değer ayrı bir güzellik ve güzelliklerin toplamının buluştuğu bir yer. 170’in üzerinde ülkeye iracat yapılıyor. Bu alanda Denizli 81 il arasında 8. sırada” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-turizm-4

“1 YIL İÇİNDE 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM”
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kamuoyuyla paylaştıkları 121 dev projeyi 1 yıl içinde tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Zolan, “1 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını, bu yatırımlarla Denizli’nin daha güzel hale geleceğini, tarihi değerleri, turizmi ve üretimiyle örnek bir şehir olmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı