REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak: Turizm Altyapı Birliği kurulacak

Vali Altıparmak: Turizm Altyapı Birliği kurulacak

Turizmde altyapıyı destekleyecek bir kuruluşun eksikliğinin hissedildiğini belirten Vali Ahmet Altıparmak, bunu kuracakları Turizm Altyapı Birliği ile gidereceklerini söyledi. Merkez ve turizm alanı olan belediyelerin yer alacağı birlik için turizm işletmelerinden aidat alınacak, fon yaratılacak.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2016 Salı, 13:49

Kale’de incelemelerini sürdüren Vali Ahmet Altıparmak, denizlihaber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal’ın bölgenin turizme açılmasıyla ilgili sorusu üzerine Denizli turizmine ivme kazandıracak, yaşanan sorunlara çözüm üretecek bir çalışmanın yapıldığını ilk kez açıkladı.

TURİZM ALTYAPI BİRLİĞİ
Denizli’de turizmle ilgili altyapıyı destekleyecek bir kuruluşun eksikliğinin hissedildiğini belirten Vali Altıparmak, bu açığı kuracakları Turizm Altyapı Birliği ile gidereceklerini belirtti.

Birliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkezefendi Belediyeleri ile turizm alanları olan belediyelerin üye olacağını ifade eden Vali Altıparmak, bu kurumların binde 1 seviyede katkı koyacaklarını kaydetti.

BİRLİĞE FON YARATILACAK
Birliğe kaynak sağlamak için 5 yıldızlı oteller ile turizm geliri olan işletmelerden aidat alacaklarını anlatan Vali Altıparmak, birliğin turizmle ilgili özel projeler hazırlayacağını, Kalkınma Ajansı ve AB’ye de fon başvurularında bulunulacağını vurguladı.

“ÖNEMLİ OLAN İYİ TANITIM YAPMAK”
Kale’nin İnceğiz Kanyonu’nun ziyarete açılmasıyla ilgili olarak da konuşan Vali Altıparmak, “Bir yeri turizme açmak önemli değil. orayı açarsınız ama, tanıtımını iyi yapamazsanız istediğiniz verimi elde edemezsiniz. İyi tanıtım kadar ziyaretçilerin memnun ayrılması da önemli. Tertip, düzen ve memnuniyetin olduğu yere ziyaretçi gelir. Sosyal medyada memnuniyetini belirtenler dalga dalga yayılır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı