REKLAMI GEÇ

Yaylalar da turizme kazandıralacak

Yaylalar da turizme kazandıralacak

15.Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri’ni ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen, “Denizli’ye bir konuda haksızlık yapılmıştır. O da Denizli turizminin yalnızca Pamukkale’den ibaret olduğunun sanılması. Kefe Yaylası ve diğer yörelerimizdeki güzellikleri gördükçe Denizli turizminin yalnızca Pamukkale’den ibaret olmadığı görülüyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2008 Pazartesi, 00:00

1-2-3 Ağustos tarihlerinde 15.’si gerçekleştirilen Kefe Yaylası Şenlikleri, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Meşale yakımı, demir dövme gösterisi, festival ağası seçimi, mehteran gösterisi, yağlı güreşler, 4×4 Off Road Kulübü gösterisi gibi etkinliklerin düzenlendiği festivalde, Göksel, Ozan Nihat, Efe, Yeşim Şimşek ve Murat Başaran da verdikleri konserler ile festivale katılanları coşturdu.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Festivalin ikinci günü etkinliklerine Vali Yavuz Erkmen, Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye başkanı Nihat Zeybekci, Serinhisar Kaymakamı Mustafa Yıldız, DİGEM Başkanı Osman Yüceliş, Yatağan Belediye Başkanı Nevzat Şenel ve Denizli’nin çeşitli yörelerinden gelen vatandaşlar katıldı.

‘Yayla turizmi ön plana çıkarılmalı’

Vali Yavuz Erkmen, festivallerin yörelerin tanıtılmasını, birlik ve beraberlik içerisinde ortak duyguların ortaya çıkmasını sağladığını ifade ederek, “Denizli’ye bir konuda haksızlık yapılmıştır. O da Denizli turizminin yalnızca Pamukkale’den ibaret olduğunun sanılması. Kefe Yaylası ve diğer yörelerimizdeki güzellikleri gördükçe Denizli turizminin yalnızca Pamukkale’den ibaret olmadığı, Denizli’nin yayla turizmi ve diğer turizm dallarında da önemli bir potansiyeli olduğunu görüyoruz. Bu yörelerimizi ve yörelerimizde üretilen ürünlerin gelen turistler tarafından görülmesini sağlamalıyız. Bu şekilde Denizli turizmi amacına ulaşmış olur” dedi.

‘Kendinize ihanet etmeyin’

Yatağan gibi, Buldan gibi yerlere gelenlerin o yörenin ürünlerini almaya geldiklerini, ancak bu yörelerde Çin malı ürünlerin satılmasının adeta kendi bindikleri dalı kesmek anlamına geleceğini ifade eden Vali Erkmen, “Yatağanlı üreticilerimize söylüyorum; Kimse Çin malı alıp satmasın. Yerli kültürümüzü ve ürettiğimiz ürünleri koruyalım. Aksi takdirde kendi bindiğimiz dalı kesmiş oluruz. Yatağan’a gelenler buranın ürünlerini almaya geliyorlar, Çin malı almaya değil. Yoksa o Çin mallarını istedikleri her yerde bulabilirler. Kimsenin kendi yöresine ihanet etmeye hakkı yok” dedi.

‘Çin mallarını etiketlendireceğiz’

Yörelere has üretimlerin gerçekleştirildiği yerlerde aynı vasıfta Çin malı ürünlerin satılmasını engelleme yönünde çalışmaları önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini söyleyen Vali Erkmen, “Eğer bu yörelerimizde Çin malı ürünler satmak isteyenler çıkacak olursa, bu ürünleri ayrı bir bölümde ve üzerinde “Çin Malıdır” etiketi koyarak satacaklar. Yatağan’a bıçak almaya gelen birine Yatağan malı diye Çin malı ürün satılamayacak. Alıcı aldığı ürünün Çin malı mı yoksa Yatağan malı mı olduğunu bilecek. Bunu sıkı şekilde takip edeceğiz” dedi.

Yatağan bıçakçılığının tanıtımı için yapılan festivalde katılımcılar Manisa Turgutlu Mehtaran Takımı’nın gösterileri ile karşılandılar. Mehteran Takımı’nın gösterilerinin ardından festival dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Yatağan Belediye Başkanı Nevzat Şenel, festivalin amacının Yatağan’ın bıçakçılığının ve Kefe Yaylası’nın tanıtımını yapmak olduğunu belirterek, “Böylelikle beldemizde üretilen bıçak, pala ve diğer ürünlerin tanıtımını yapıp iç turizmi hareketlendirerek beldemizin kalkınmasını sağlamak istiyoruz. Bıçakçılığımızın daha da gelişmesi ve üretimin artması, gençlerimizin de dışarıya göçünü engelleyecektir. Bunun için Avrupa Birliği’ne 1 Milyon 400 Bin Avro’luk bir proje başvurumuz oldu. Bu proje başvurumuz kabul edilirse gençlerimizin de burada iş bulmalarını sağlamış olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erkmen ve protokol üyeleri Festival ateşini yaktılar ve demir dövdü. Festival alanında açılan stantları da gezen Vali Erkmen ve protokol üyeleri bazı stantlarda rastladıkları Çin malı bıçakları kaldırttılar ve Yatağan üretimi bıçaklardan satın aldı.

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı