REKLAMI GEÇ

”“YIKACAKSA KEPÇE GÖNDEREYİM”

”“YIKACAKSA KEPÇE GÖNDEREYİM”

Pamukkale’nin eteklerindeki Koçaçukur havuzları tesislerinin açılışında yaşanan ruhsat krizi sürüyor. Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak’ın “Burası kaçak mühürleteceğim” sözüne karşılık Vali Erkmen, “Eğer Kocaçukur ruhatsızsa mühürlesin. Hatta yıkacaksa biz kepçe de göndeririz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2010 Perşembe, 17:46

Pamukkale’nin pamuksu beyaz travertenlerinin manzarası önünde bulunan Kocaçukur turizm tesisinin açılışında yaşanan ruhsat krizini ‘küçük şeylerin peşinde koşmak’ olarak nitelendiren Vali Yavuz Erkmen, kendilerinin bir güzellik yarattıklarını ancak küçük şeylerin peşinde koşulmasından dolayı dünyaya tanıtmayı amaçladıkları tesisin böyle tanınmasının hoş olmadığını belirtti. Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak’ın yaptığı işin doğru olmadığını savunan Vali Erkmen, “Biz orada bir güzellik yaratıp dünyaya burayı tanıtmayı amaçlarken böyle şeylerle karşılaşmak tasvip edeceğimiz şeyler değil. Bizi kendisi kapıda karşıladı, sohbet ettik. Masaya oturdu. Ancak AK Parti’den kendi rakibi aynı partiden milletvekillerini görüp masaya gelince yan masaya geçti. Biz yoksa masada 5-10 dakika oturduk. Yani AK Partili belediye başkan adayı yine AK Partili açılışa gelen milletvekillerini görüp selam verip masaya geldi. Bu normal. Gelmeyip ayrı masada mı otursaydı. Osman Akkulak’da masadan kalkıp yan masaya geçti. Buna alınmış sanırım. Yoksa orada protokol ve tüm siyasi partilere ayırım yapmaksızın davetiye gönderildi. Gelen geldi, gelmek isteyen gelmedi. Gelene teşekkür ediyoruz, gelmeyeni de zorla getiremeyiz. Başkanın bu söylemleri pek inandırıcı değil” dedi. Kocaçukur’u mühürlemenin kolay olmadığının altını çizen Vali Erkmen, “Biz orayı tanıtım amaçlı açtık. İşletme şekline dönüştüğü zaman tabiki ruhsatı olacak. Doğa Koruma Kurulu’ndan izin alındı. Zaten mühürlemek için yasal yetkisi yok. Müracaat da yapıldı. Kendisini bu konuda tebrik edip desteklemek gerekir. Ben şahsen, belediye başkanının ‘mühürleyeceğim’ söylemini ve yaptığını takdirle karşıladım. Tebrik ederim. Ama ben aynı diyalogu tüm Pamukkale Kasabası’na da uygulamasını isterim. Eğer Kocaçukur ruhatsız ise mühürlesin. Hatta yıkacaksa biz kepçe de göndeririz. Ancak bu hassasiyeti Pamukkale kasabasının tüm binalarında, tümünde ve işletmelerinde görmek isteriz. Ben var demiyorum ancak o zaman her tarafa uygulamalıdır. Bilmem konuyu anlatabildim mi?” diye konuştu.

VALİ ERKMEN’İ YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORLAR
Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak ise, Vali Yavuz Erkmen’in etrafındakiler tarafından yanlış bilgilendirildiğini söyledi. Kocaçukur tesisinin 4 aydır faaliyette olduğunu belirten Akkulak, “Kocaçukur toptan bir tesis. 4 aydır da Özel İdare tarafından işletiliyor. Kocaçukur sadece 3 havuzdan oluşmuyor. İçerisinde kafeterya, çay bahçesi ve küçük göl var. Bisikletlerle de tur atabilirsiniz. Buranın işletme ruhsatı olmadığı gibi, inşaat ruhsatı da yok. Yapı ruhsatı, iskan ruhsatı hiçbir şeyi yok. Açma ve çalıştırma ruhsatı da yok. Sayın valime yanındaki kişiler yalan söylüyorlar. Tamam efendim var, müracaat ettik ve hazır gibi. 2004 yılında bir ruhsat vardı ancak proje değiştiği için yenilenmesi gerekiyor. O’nu da istedim getirmediler. Ruhsatları istedim yine gelmedi, müracaat eden de yok. Bu tesisin karşısında esnaflar var. Kimisi büfe, kimisi restoran vs.. bu esnafı da etkiliyor. Kocaçukur’da bir mısır patlatıp satmıyorlar. Buradaki esnaf zor duruma düşüyor. Bu tesisle esnafa rakip olamazlar, benim vatandaşıma rakip olamazlar. Böyle şey olmaz” dedi. Akkulak, İl Özel İdare ve Pamukkale İşletme Müdürlüğü’ne bu konu hakkında uyarı yazısı yazdığını belirterek, “Ruhsatların gelmemesi ihtimalinde oraya mühür vururum. Bundan vazgeçmeyeceğim. Ruhsatı getirmek zorundalar. Aksi takdirde kaçak yapı oluşturmak ve işletmek suçundan da savcılığa başvurup belediyeden cezai işlem uygularım” dedi. Kocaçukur projesinde bulunan termal havuzun normal çeşme suyu ile doldurulduğunu hatırlatan Başkan Akkulak, “Buraya özel boru döşeyip, 400-500 bin TL harcayıp termal su getireceklerdi. Ama bunlar da boşa gitti. Bu borular niye yapıldı ki? Bu paralar ne için harcandı. Ortada termal su yok. Çeşme suyuyla doldurulmuş havuzlar. Tekrar söylüyorum, vali beyi yanlış bilgilendiriyorlar. Çok yanlış. Bu işin takipçisiyim” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı