REKLAMI GEÇ

Yunanlıların tatil tercihi Pamukkale

Yunanlıların tatil tercihi Pamukkale

Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz tatil planlarında da değişiklik yapmalarına sebep oldu. Daha önce Avrupa ülkelerine tatil için giden yunanlılar şimdi Türkiye’ye geliyor. En çok tercih edilen turizm bölgesi ise Pamukkale. Pamukkale’ye gelen 37 kişilik Yunan kafilesi beyaz cenneti gezdi ve Polat otelde konakladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2012 Salı, 16:55

Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz tatil planlarında da değişiklik yapmalarına sebep oldu. Daha önce Avrupa ülkelerine tatil için giden yunanlılar şimdi Türkiye’ye geliyor. En çok tercih edilen turizm bölgesi ise Pamukkale. Yunanlılar Türkiye’ye hayran olduklarını ve krizle pençeleşen ülkelerinde tatil için tercih edilen ülkenin Türkiye olduğunu söylediler.
Yunan Turizm Firması Mandalos Türkiye turları başlattı. Turun en önemli konaklama yeri Pamukkale oldu. Beyaz cenneti gezen 37 Yunanlı Türkiye’de olmaktan mutlu olduklarını söylediler.

Arta şehrinden gelen Yunanlılar krizin etkisinden bir nebze olsun kurtulmak ve sorunlarından uzaklaşmak için tatile çıktıklarını dile getirirken, kafilenin rehberliğini yapan Yorgo Miladis “Uzun yıllar boyunca Yunanlı turistler tatil için Avrupa ülkelerini tercih ediyordu. Ama bu sefer krizle boğuşan ülkede tek alternatifin Türkiye olduğunu görerek tatil planlarını değiştirdiler. Türkiye’de olmaktan mutlular. Hem atalarının bulunduğu ülkeyi geziyorlar. Hem de kutsal mekanları ziyaret ederek dua ediyorlar. Bu mekanlar arasında İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri Laodikya kilisesi de var. Türkiye’nin daha fazla tanıtıma ihtiyacı var. Özellikle bu kutsal alanlar Yunanistan ve Avrupa ülkelerinde tanıtımı gerçekleştirilmeli” dedi.

Polat Termal otelde konaklayan Yunanlılar için yunan şarkılarından oluşan bir eğlence düzenlendi. Sirtaki oynayan yunan şarkıları ile coşan Yunanlılar sabah saatlerinde Denizli’den ayrıldı.

Yorumlar

mert soyer   -  Bağlantı 3 Temmuz 2012, 21:51

yanlız pamukkaleye gelen turistler şehir öerkezinde gezintiye çıkmasınlar nedeni hiç bir yayanın trafik kuarllarını uymaması dışarıdan gelen yabancılar yaylara kırmızı ışıkta beklerken bizim halkımız hiçbirşeyn olmamamış gibi karşıdan karşıya geçiyor bu beim çok ayıbıma gidiyor bence emniyet müd nu duruma düzeltmesi gerekiyoreskiden emniyet kemeri takma zorunluluğuda vardı bitttimi onuda merk ediyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı