REKLAMI GEÇ

YAZ AYLARINDA BEBEK BAKIMI

YAZ AYLARINDA BEBEK BAKIMI

Soğuk günler geride kaldı yepyeni bir mevsime ‘merhaba’ dedik. 2 çocuk annesi olarak benim de çok özen gösterdiğim konulardan biri yaz mevsiminde bebek bakımı. Her ne kadar eğlenceli bir mevsim gibi gözükse de minik bebeğiniz için çok dikkat etmeniz gerekiyor. Yazın bebek bakımıyla ilgili merak edilen soruları sizler için derledim.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2022 Salı, 11:57

9 aylık süreçten sonra yolunu gözlediğiniz o minik meleğiniz artık sizinle. Kendinizden daha çok düşündüğünüz ve hep önceliğinizi ona verdiğiniz yeni bir aile üyesi… Her mevsimde ayrı ilgi ve bakım ihtiyaçları bekleyen küçük bir can. Yenidoğan bebekler ısıya karşı fazlasıyla duyarlıdır. Özellikle ısı kaybını baş kısmından alırlar bunun için ilk bir ay ince pamuklu şapka kullanımı çok önemlidir. Bebeğinizin vücudunu rahatsız etmeyen ve alerjik reaksiyonlar oluşturmayacak açık renkli pamuklu kıyafetler yaz için idealdir. Bol kıyafetler içinde bebeğiniz daha rahat edecektir.

ÇORAP GİYDİRMELİ MİYİM?
Bebeğinizin hızlı ısı kaybetmemesi için ilk 3 ay çorap giydirilmesi önerilir. Ayağını sıkmayan, boğaz kısmı katlanabilen, bol ve nefes alan pamuk çoraplar miniğiniz için uygun olacaktır.

UYURKEN ÜSTÜNÜ ÖRTMELİ MİYİM?
Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, yaz mevsimine uygun uyku tulumu tercih edebilirsiniz. Uyku tulumunu da, yazlık kıyafetlerinden biraz kalın ve pamuklu tercih edebilirsiniz.

BEBEĞİM YAZIN ÜŞÜR MÜ?
Yenidoğan bebekler biz yetişkinlere göre daha geçirgen bir cilde sahiptir. 24 derece sıcaklığın üstünde yenidoğan bebekler tek kat giyebilir. Pamuklu bir çıtçıtlı badi ve ince bol bir pijama bunun için yeterli olur. Bebeğiniz 1 yaşını geçmiş ise, siz nasıl giyiniyorsanız, ona da o şekilde kıyafet seçimi yapabilirsiniz.

YETERLİ D VİTAMİNİ ALMASINI SAĞLAYIN
Anne sütünde D Vitamini düşük olduğundan, bebeklerinizi günlük 15-20 dakika güneşlendirebilirsiniz. Sabah 09.00-10.00 ve öğleden sonra 16.30-18.00 saatleri arası bebeğinizin güneşlenmesi ve yeterli vitamini alması için uzmanların önerdiği saatlerdir.

YENİDOĞAN BEBEKLER 2 GÜNE BİR YIKANABİLİR
Uzmanların önerilerine göre; yenidoğan bebekler kışın 3-4 günde bir yazın ise 2 günde bir yıkanabilir. 1 yaşını geçmiş bebekler ise çok sıcaklarda her gün yıkanabilir.

GÜNEŞ KREMİ ÇOK ÖNEMLİ
Bebekler ve çocuklar yetişkinlere göre daha hassas ciltlere sahip oldukları için özel güneş korumasına ihtiyaç duyarlar. Bebek güneş kremi seçiminde bebekler için özel üretilen ürünler tercih edilmelidir. Bebek ve çocuklar için güneş kremi seçilirken; SPF 50 veya SPF 50+ faktör, mineral ve orgono mineral filtreler, alkol, paraben içermeyen, dermatolojik olarak test edilmiş, hipoalerjenik, kuma ve suya dayanıklı ürünler tercih edilmelidir.

BOL BOL SU İÇİRMEYİ İHMAL ETMEYİN
Bebeklerde ilk 6 ay su tüketimine ihtiyaç yoktur. Ek gıda ile birlikte ilave su içmeleri gerekir. Doğru su alım miktarını da bebeğinizin bezini ıslatmasına göre değerlendirebilirsiniz. Bebeğinizin günde 4 ile 8 kez arasında bezini değiştiriyorsanız, çocuğunuz da 4-8 kez idrara çıkıyorsa, bu sıvı alım miktarının yeterli olduğunun göstergesidir. Bebeğinizin sıvı alımının yüzde 70-80’ini su oluşturmalıdır. Bebeğinize susamasa bile, su içmeyi öğretmeniz için belli aralıklarla su vermeniz gerekir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı