REKLAMI GEÇ

Avukatından Mehmet Barıner açıklaması

Avukatından Mehmet Barıner açıklaması

MİT’te görevliyken FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen ve ardından da yurtdışına kaçırılacağı iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan Mehmet Barıner’in avukatından iddialara yanıt. Avukat Recep Seyhan, Barıner hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2017 Pazartesi, 18:32

FETÖ/PDY’nun darbe girişimin ardından gündeme gelen isimlerden biri olan MİT görevlisi Mehmet Barıner, ulusal medyada sık sık konu olmuş, Hürriyet Yarazı Abdülkadir Selvi de CIA-FETÖ işbirliğiyle Reza Zarrab davasında tanık yapılmak üzere yurtdışına kaçırılmak üzereyken yakalandığını gündeme getirmişti.

FETÖ davası kapsamında tutuklanan MİT görevlisi Mehmet Barıner’in avukatı Recep Seyhan, yaptığı açıklamayla müvekkiline yönelik iddialara yanıt verdi.

Mehmet Barıner’e ilişkin iddialara yanıt veren Seyhan, “Bilindiği üzere son zamanlarda ABD’de görülmekte olan Reza Zarrab dosyası kamuoyunu oldukça meşgul etmektedir. Özellikle ulusal basında haberler yapılırken hem dosyada mevcut şüphelilerin masumiyet karinesi ihlal edilmekte, hem de dosya üzerinde bulunan gizlilik kararı açık ve net bir şekilde ihlal edilmektedir. Ayrıca MİT kanuna aykırı davranılmaktadır. Bu bağlamda ısrarla vurgulamak isteriz ki;
Mehmet Barıner, sadece sıradan bir MİT mensubu olup kesinlikle üst düzey bir MİT mensubu veya yöneticisi değildir” dedi.

“DOSYA KAPSAMINDA KAÇIRILMA İDDİALARI YOK”
Mehmet Barıner’in Abdulkadir Selvi ve bazı gazetecilerin bahsettiği gibi girdiği dönemden ihraç olduğu döneme kadar MİT içinde yer alan İran masasında çalışmadığını öne süren Seyhan, “Görev aldığı dönemin sadece 8 aylık kısmını İran masasında çalışmış olup, bu dönemde aldığı veya takip ettiği görevler içinde kesinlikle Reza Zarrab dosyası yoktur. Yani öyle sayın Selvi’nin algı manipülasyonu çerçevesinde iddia ettiği gibi girdiğinden ihraç olduğu döneme kadar İran masasında ne çalışmışlığı vardır, ne de Reza Zarrab hususunda bilgi sahibidir. Mehmet Barıner hakkında soruşturma devam etmektedir ve hakkında verilmiş bir kesin karar yoktur. Mehmet Barıner’in CIA tarafından Zarrab davasında tanıklık yapmak için kaçırılmaya çalışıldığı iddiası asılsızdır. İddia edildiği gibi Mehmet Barıner Zarrabı izlemekle görevli değildir. Ayrıca dosya kapsamında kesinlikle herhangi bir kişi veya örgüt tarafından kaçırılma iddiası mevzubahis değildir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı