REKLAMI GEÇ

Başsavcılık’tan FETÖ zanlısı tutuklunun kızıyla görüştürülmediği iddialarına yalanlama

Başsavcılık’tan FETÖ zanlısı tutuklunun kızıyla görüştürülmediği iddialarına yalanlama

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklu bulunan Ali K.nın, kanser hastası kızıyla görüştürülmediği iddialarını yalanladı. Başsavcılık, FETÖ zanlısının kızıyla 4 Eylül tarihinde görüştürüldüğünü, bir aylık süre geçmeden ikinci başvurunun yapılması nedeniyle reddedildiğini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2020 Cuma, 11:48

Bir süredir sosyal medya hesaplarından FETÖ terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan ve Denizli T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Ali K. kanser hastası kızı Ayşe K. ile görüştürülmediği iddiaları gündeme getirilmişti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada hızla yayılan iddialara ilişkin hem açıklama yaptı, hem de iddiaları yalanladı.

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, iddiaların gündeme getirilmesinin ardından inceleme yapıldığı ve görüşmeye ilişkin herhangi bir başvurunun olmadığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, “Bir kısım twitter hesaplarından Denizli T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Ali K’nın, kanser hastası olan ve hastanede tedavi gören kızı Ayşe K. ile görüştürülmediği şeklinde paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Yapılan incelemede bu paylaşımlara rağmen ne FETÖ Terör Örgütü üyeliği suçundan tutuklu Ali K’nın, ne vekilinin, ne de ailesinden bir kişinin görüşmeye ilişkin herhangi bir resmi başvurusunun olmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısınca 02/09/2020 günü cezaevinde tutuklu Ali K. ile görüşülmüş, kendisinin talep etmesi halinde özel izin verileceği hususu hatırlatılmıştır. Bu hatırlatmadan sonra vekillerince yapılan müracaat üzerine hastanede tedavi gören kızı ile görüşebilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığımızca özel izin verilmiş ve 04/09/2020 tarihinde cezaevinden çıkartılarak kızıyla hastanede görüşmesi sağlanmıştır” denildi.

5275 Sayılı İnfaz Kanunu’nun 116/3 maddesinde; bu gibi durumlarda verilecek özel iznin toplam iki defa olabileceği, her iki görüşme arasında bir ay geçmesi gerektiğini açıklayan Başsavcılık, “Hal böyleyken; verilen bu özel izinden altı gün sonra, hükmen tutuklu Ali K. vekillerince aynı gerekçe ile hasta kızı ile görüşmesi için Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na müracaatta bulunulduğu, ancak 04/09/2020 tarihli verilen özel izne istinaden yapılan görüşmeden bahsedilmediği, mahkemece önceki görüşmeden haberdar olunmadığından ilgili şahsa özel izin kararı verildiği, bu kararın yukarıda belirtilen kanun maddesine aykırılığı sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca itirazda bulunulduğu, aynı Mahkemece 5275 Sayılı Yasa’nın 116/3 maddesindeki bir aylık görüşme aralığı hususundaki Kanun hükmünden dolayı önceki kararı kaldırılarak itirazın kabul edildiği, bunun üzerine yine bir kısım twitter hesaplarından bu husus çarpıtılarak paylaşımlarda bulunulduğu görülmüştür. Bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi, olayın yukarıda açıklandığı şekilde gerçekleştiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Yorumlar

Serkan   -  Bağlantı 12 Eylül 2020, 11:43

Tıp öğrencisi ayşe bu sabah vefat etmiş.

Bilal   -  Bağlantı 11 Eylül 2020, 14:58

Duygusallığa asla yer yok ve Savcılığın ifade ettiği şekliyde ne ise o Bütün Fetöculere ayrı ayrı ayrıcalık tanınamaz Hak neyse o dur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı