REKLAMI GEÇ

Burs ve kurban için toplanan paralar şirket geliri gösterilmiş

Burs ve kurban için toplanan paralar şirket geliri gösterilmiş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na para aktaran, toplanan burs ve kurban paralarını şirket geliri gibi gösteren Çankallar Oto Doğrultma Oto Boyacılık Lokanta ve Unlu Mamüller İşletmesi Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi’ne kayyum atandığı açıklandı. Ayrıca bu şirketle birlikte daha önce el konulan ve TMSF’ye devredilen Çağlayan Özel Eğitim ve Araçları Gıda Sağlık İnşaat Temizlik Turizm Taşımacılık Ticaret Anonim Şirketi’nin 14’ü tutuklu 30 yöneticisi hakkında hazırlanan iddianame Denizli 2. Ağır ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2016 Perşembe, 14:18

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütün mali ayağında yer alan şirketlerle ilgili işlemler de devam ediyor. Ortaya çıkan delil ve bilgiler, kurulan şirketlerin toplanan burs, himmet ve kurban paraların aklanmasında kullanıldığını ortaya koyuyor.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de FETÖ/PDY üyelerince şirketler kurulduğu, kurulan bu şirketler aracılığıyla örgüte finansal kaynak aktarıldığı, toplanan burs, himmet ve kurban paralarının şirket geliri gibi gösterilerek suç gelirlerinin aklandığı belirtildi.

Açıklamada, alınan ifadelerle Çağlayan Özel Eğitim ve Araçları Gıda Sağlık İnşaat Temizlik Turizm Taşımacılık Ticaret Anonim Şirketi ile Çankallar Oto Doğrultma Oto Boyacılık Lokanta ve Unlu Mamüller İşletmesi Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi’nin, FETÖ/PDY’nin ideolojileri doğrultusunda kurulan şirketlerden olduğuna ilişkin deliller elde edildiği vurgulandı.

KAYYUM OLARAK TMSF GÖREVLENDİRİLDİ
Deliller çerçevesinde Çağlayan Özel Eğitim ve Araçları Gıda Sağlık İnşaat Temizlik Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 17/08/2016 tarihli 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Hazine’ye devredilmesine karar verildiği, bu karar dahilinde Maliye Bakanlığı tarafından gerekli devir işlemlerinin yapıldığı anımsatılan açıklamada, örgütle iltisak veya irtibatına ilişkin kuvvetli şüphe bulunan Çankallar Oto Doğrultma Oto Boyacılık Lokanta ve Unlu Mamüller İşletmesi Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile ilgili maddi gerçeğin ortaya çıkarabilmesi amacıyla 5271 sayılı CMK’nun 133. maddesi ile 674 sayılı KHK’nın 19. maddesi uyarınca şirket işlerini yürütmek için kayyum görevlendirilmesine, kayyum olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun atanmasına karar verilmesi talebinin Denizli 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 26/10/2016 tarih ve 2016/3280 Değişik İş sayılı kararlarıyla uygun görüldüğü belirtildi.

30 ŞÜPHELİ HAKKINDA İDDİANAME MAHKEMEYE SUNULDU
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında, bu şirketler ve bağlı kurumların sahibi, ortağı, yöneticisi, sorumlusu ve bir kısım çalışanları ile ilgili 14’ü tutuklu, toplam 30 şüpheli hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği” suçundan iddianame hazırlandığı, iddianamenin terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 16.11.2016 tarihinde verildiği de ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı